FOTO: Kineska četvrt umesto Društvenog centra?

Kineska četvrt postaće umetnički centar Novog Sada koji će popuniti evidentan nedostatak adekvatnog prostora za kulturu, kaže gradonačelnik Igor Pavličić.
Kineska četvrt postaće umetnički centar Novog Sada koji će popuniti evidentan nedostatak adekvatnog prostora za kulturu, kaže gradonačelnik Igor Pavličić.

Prema njegovim rečima, trenutno se radi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže i popločavanju glavnog pešačkog pravca granitnim kockama, nakon čega bi alternativna kulturna scena mogla da započne useljenje.

"Za uređenje Kineske četvrti smo u ovoj godini izdvojili 40 miliona dinara i namera nam je da upravo taj prostor bude stecište starih zanata, alternativnih centara i kulture uopšte", kaže Pavličić.

Na pitanje novinara Radija 021 da li su ovi radovi bili podstaknuti nedavnim aktivnostima Inicijative za Društveni centar, Pavličić kaže da će i oni moći da konkurišu za mesto u Kineskoj četvrti bez privilegija u odnosu na ostale zainteresovane. "Ne. Društveni centar ima isti status kao i sva ostala udruženja građana. Gde god postoji javni interes, gradonačelnik je ovlašćen da da preporuku da neko koristi prostor po povoljnijim uslovima i to će upravo biti za sve potencijalne zakupce u Kineskoj četvrti. Bez privilegovanih", kaže gradonačelnik.

U Kineskoj četvrti firma "Manual" već preko tri godine zakupljuje hangar u kom je vlasnik ove kompanije Siniša Žarin imao nameru da napravi Muzej zaboravljenih umetnosti. Nakon što se sa Gradom nije dogovorio oko imovinsko-pravnih odnosa za ovu parcelu, odlučio je da ne dozvoli rušenje "Manualove" radionice na Somborskom bulevaru, zbog čega je na tom mestu ova saobraćajnica sužena. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • Didi

    14.02.2012 10:54
    dajte molim Vas
    radovi? rekonstrukcija? užas. za nekoliko godina će sve da se raspadne, pa opet nova ulaganja... još jedna investicija iz šupljeg u prazno
  • Ljuska bez kikirikija

    31.01.2012 13:46
    Citiracu komentar od 01:11 • 31.01.2012. Anonimus

    *****Premestite kulturu na Adice, da i oni dobiju kanalizaciju i granitne ploce.*****
    I dodati>: moze i na Sajlovo!! Znas Pavlicicu i oni su deo grada Novog Sada!!!!
  • 1:1

    31.01.2012 00:26
    fair play!
    oni koji se dure da ce buduce lokale dobijati privilegovani ( npr sa partijskom knjizicom ), bolje da se sete kako su ih ti silni majistori dobili.. 90% je islo slobinim partijasima nakon zavrsetka izgradnje mosta slobode.. samo taj koji je bio SPO je bio privilegovan da za kesu ribe najmi lokale.. e sad je doslo vreme na ove druge.. 1:1..
    ps nisam ni u jednoj stranci, tako da je moj komentar informativnog karaktera.. da se zna.. da i oni majistori su dobili svoje u svoje vreme..
    novosadjanin

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti