"Bravo": Neodgovornost gradske vlasti dovodi do sve češćih poplava u Novom Sadu

Građanski pokret "Bravo" ukazao je na neodgovornost gradske vlasti za koju smatraju da dovodi do učestalih poplava u Novom Sadu.
"Bravo": Neodgovornost gradske vlasti dovodi do sve češćih poplava u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Dodaju da su zabrinuti zbog poplava koje su ponovo zadesile Novi Sad, a koje su, kako smatraju, posledica neadekvatnog upravljanja gradom od strane naprednjačke vlasti.
 
"Nakon sinoćnih i jutrošnjih kiša, veliki broj ulica u gradu je ponovo bio pod vodom, uključujući i rekonstruisane ulice poput Nikole Tesle, kao i podvožnjak u Temerinskoj i Kisačkoj ulici. Ovakav razvoj situacije jasno pokazuje kako se planira održavanje i investicije u infrastrukturu", napominju oni.
Kako kažu, posebno zabrinjava činjenica da su delovi grada koji su pogođeni posledicama prekomerne gradnje sada pod vodom, što dokazuje ono što, kako podsećaju, Bravo godinama ponavlja: na ugrožavajući izostanak zelenih površina i prekomernu betonizaciju koja sprečava normalno oticanje vode tokom sve češćih velikih kiša.
 
Takvi problemi su evidentni i u prigradskim naseljima poput Adica, Klise, Futoga, Veternika, kao i drugih delova grada bez adekvatne kanalizacije, ističu u pokretu.
Građanski pokret Bravo zahteva hitnu reakciju gradske uprave, kako bi se sprečilo ponavljanje ovakvih situacija.
 
"Neophodno je preusmeriti sredstva na strateške infrastrukturne projekte kojima će se obezbediti efikasno odvođenje kišnice, a građani zaštititi od poplava i šteta koje one izazivaju. Novi Sad zaslužuje investicije koje će rešiti stvarne probleme sa kojima se građani suočavaju, umesto površnih jednokratnih projekata koji služe promociji partije na vlasti", dodaju "Bravo".
 
Pozivaju gradsku vlast da preduzme konkretne korake kako bi se sanirale posledice poplava i obezbedila dugoročna zaštita građana.
  • Silver

    03.07.2024 16:33
    jednim delom tacno a druga stvar svi se nabijaju u gradove e sad trpite il se vratite odakle ste dosli problem resen....
  • Miloš

    03.07.2024 14:07
    Ako in je politika da napadaju vlast na prirodnim nepogodama dok Evropa takodjer pliva,bez da kažu šta bi oni uradili,a ne bi mogli da urade ništa,nema ništa od njih Ispadaju smešni.
  • Steva

    03.07.2024 07:16
    Ovakvu glupost od takvih stručnjaka možeš očekivati.Mogli bi svoju pamet da prodaju i u Evropi pošto je tamo bilo još gore pa i sa žrtvama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti