Poznato ko će u Novom Sadu urediti 47 igrališta: Za to će iz budžeta dobiti 361 milion dinara

Grad Novi Sad završio je tender za izbor izvođača koji će urediti dečija igrališta i teretane na 47 lokacija.
Poznato ko će u Novom Sadu urediti 47 igrališta: Za to će iz budžeta dobiti 361 milion dinara
Foto: 021.rs
Posao vredan 361.700.484 dinara dobila je grupa ponuđača koja se i jedina javila na tender, a postignuta cena je tek nešto malo niža od procenjene vrednosti.
 
Radove će izvesti firme "Eco-pro" iz Gajdobre, Geodetski biro "Meridijan projekt" iz Novog Sada, "MIL-gradnja-1991" iz Beočina i "Premijus" iz Zemuna.
Ovaj tender je jedan od većih poslova Uprave za građevinsko zemljište i investicije u ovoj godini, a kada se gleda ulaganje u ovu vrstu objekata, prevazilazi višegodišnja ulaganja jer Grad obično izdvaja tek po nekoliko miliona dinara godišnje za izgradnju novih igrališta, dok mnogo više daje za njihovo održavanje. U ovom slučaju radi se o mogućoj i izgradnji i obnovi.
Sa ovih preko 361,7 miliona dinara bi trebalo da bude uređeno 47 igrališta i teretana, ali se iz tenderske dokumentacije vidi da će tačan broj biti određen na osnovu cenovnika sprava i radova, a u skladu sa planiranim budžetom.
 
U dokumentaciji nisu navedene lokacije novoh igrališta, a ranije je lokalna vlast najavljivala po jedno igralište u svakoj mesnoj zajednici u Novom Sadu i prigradskim naseljima.
 
Takođe, građani su preko sajta Tvoj grad Novi Sad u decembru predložili lokacije za nova igrališta i tada je najavljeno da će stručne službe odrediti lokacije na osnovu tih predloga.
 
Specifikacija tendera obuhvata nabavku 52 različite sprave za dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i klupe, korpe za smeće, informativne table i metalne ograde.
 
Podsetimo i da, prema podacima Gradske uprave, u Novom Sadu postoji 228 dečijih igrališta, teretana na otvorenom i sportskih terena.
  • Zvezdana

    04.07.2024 11:22
    Kanalizacija
    A da sredite malo kanalizacije da ne plivamo posle svake kise
  • Baš

    04.07.2024 08:38
    Lepo
    Napravili igrališta ispod prozora ljudi,noću se skupljaju narkomani ne smemo prozore leti da stvaramo.Prvo regulišite kriminal i neprihvatljivo ponašanje,pa onda brinite o igralištima.Dajte broj telefona na koji će smesta doći policija i rasterati bitange.Ovako niko ne dolazi kad se zove
  • Branka

    03.07.2024 20:34
    Bolje opremite domove zdravlja izgledaju kao u Bangladešu, sramota neviđena

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.