Novi Sad dobija prvi spratni parking za bicikle: Ugovorena izgradnja vredna pet miliona dinara

"Parking servis" je ugovorio izgradnju prvog novosadskog spratnog parkinga za bicikle, saznaje 021.rs.
Novi Sad dobija prvi spratni parking za bicikle: Ugovorena izgradnja vredna pet miliona dinara
Foto: Pixabay
Ovaj parking će se graditi iza Fruškogorske 9, odnosno uz Naučno-tehnološki park, a pre Studentskog doma.
 
Posao je vredan malo više od pet miliona dinara sa PDV-om, što je za oko milion dinara manje od procenjene vrednosti.
 
Radove će izvesti novosadske firme "PINS inženjering", GP "Omega" i "Velosiped", koje su bile jedini ponuđači na javnoj nabavci Parking servisa.
 
Prema ugovoru, oni će u roku od 25 dana napraviti idejno rešenje, zatim će za 20 dana napraviti projekat izvođenja, a kada se pribavi građevinska dozvola i ostala dokumentacija, za 60 dana će sagraditi spratni parking za bicikle.
Ovim je, posle više od godinu i po dana, završena procedura za gradnju ovog parkinga, jer prvi tender nije uspeo, a sada je tek ponovo bila raspisana nabavka.
 
Na tom prvom tenderu su bile dve ponude, od firme "Model 5" iz Beograda i grupe ponuđača "Omega", "PINS inženjering" i "Velosiped", svi iz Novog Sada. Prvi su ponudili cenu od 4,2 miliona dinara, a drugi cenu od 3,4 miliona dinara. Mada je druga ponuda po ceni bila prihvatljiva, ugovor nije sklopljen jer se završila budžetska godina i nije moglo da se obavi plaćanje.
 
Podsetimo da se u obrazloženju za gradnju spratnog parkinga za bicikle iza NTP-a navodi da se to radi kako bi se ispunili visoki zahtevi za kapacitetom na što manjoj površini usled velikog broja zaposlenih, posetilaca i studenata.
Spratni parking za bicikle će imati čeličnu nadstrešnicu sa panelima koji formiraju vertikalnu zelenu površinu sa jedne strane i krova od lima. Njegova površina će biti 12x4 metra, a visina do tri i po metra.
 
Ispod nadstrešnice će biti spratni nosač visine od 2,7 metara sa kapacitetom do 60 bicikala.
 
Parkiralište će biti osvetljeno LED rasvetom uz solarne panele.
  • Veverica

    04.07.2024 18:13
    Račun
    Parking će koštati "nešto više od 5 miliona", znači gornja granica može do neba?!? I kako je uopšte procenjena vrednost radova , što je osnovni element ugovora ako ne postoji ni idejno rešenje?!?
  • Garica

    04.07.2024 18:07
    Dopuna kase
    Jesu li izvođači radova isti oni koji su po Vučevićevom nalou postavljali vešala iznad biciklističkih staza, koja su trebalo da posluže za brojanje biciklova koji tuda prolaze, iako postojeći merači nisu imali nikakvu manu. E, ta vešala su isto koštala oko pet miliona, a nisu radila ni dve nedelje (sad se opet koriste stari brojači), al izvođačima ponestalo love, pa eto rešenja_ malo cevi, po koji stub - materijal i "ruke" uvrh 1.000.000 din. ostalo na ravne časti.
  • Kompresor

    04.07.2024 17:52
    Kompresor za duvanje guma? Najo? Bezbednost, ovo ono? Potrebe biciklista? Ništa?
    Dobro biće na sprat. I nek bude ako može prvi ikada. I najgenijalniji. To dobro zvuči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.