BIG sve bliže preuzimanju Promenade: Sklopljen ugovor vredan 177 miliona evra

Dva najveća novosadska tržna centra, BIG i Promenada, uskoro bi mogli da budu deo iste kompanije.
BIG sve bliže preuzimanju Promenade: Sklopljen ugovor vredan 177 miliona evra
Foto: 021.rs
Srpska podružnica kompanije CEE BIG BV postaće vlasnik novosadskog tržnog centra Promenada, navodi se u saopštenju kompanije NEPI Rockcastle, koja je vlasnik Promenade.
 
"NEPI Rockcastle saopštava da je 3. jula sklopila obavezujući ugovor o prodaji 100 odsto akcija svoje ćerke firme NE Property N.V, u čijem vlasništvu se nalazi tržni centar 'Promenada Novi Sad', sa srpskom podružnicom kompanije CEE BIG BV", piše u saopštenju, u kom se dodaje da je cena iz ugovora 177 miliona evra.
Kompanija NEPI Rockcastle nakon ovoga neće poslovati u Srbiji, a navode da je odluka o prodaji deo njihove strategije da ulažu samo u zemlje sa investicionim kreditnim rejtingom.
 
Dodaje se da će prihode od prodaje NEPI upotrebiti za dalju izgradnju i akvizicije. 
Ugovor još nije finalizovan jer se čeka odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije i odobrenje finansiranja od strane banke. Komisija je postupak pokrenula u aprilu uz obrazloženje da bi spajanje moglo značajno da uveća stepen koncentrisanosti na ovom tržištu. 
 
Iz BIG-a tvrde da su objekti drugačije prirode i da nema preklapanja u koncentraciji.
 
Podsetimo, BIG u Srbiji posluje od 2008. godine, a poseduju nekoliko šoping i "lifestyle" centara u Novom Sadu, Inđiji, Pančevu, Zrenjaninu, Kruševcu, Kraljevu... 
 
Tržni centar Promenada je otvoren 2018. godine, na površini na kojoj su nekada bili teniski tereni, a u neposrednoj blizini Spensa i Merkatora. 
  • darko

    06.07.2024 15:05
    rejting
    ovo me je zbunilo
    Kompanija NEPI Rockcastle nakon ovoga neće poslovati u Srbiji, a navode da je odluka o prodaji deo njihove strategije da ulažu samo u zemlje sa investicionim kreditnim rejtingom.
  • Andra

    05.07.2024 21:35
    Objekti su drugacije prirode
    Pa jesu!!! big je prizemni a promenada spratni objekat
  • Bojan

    05.07.2024 08:47
    @MK

    "Promenada je uvek puna kupaca ozarenih lica."

    Kalibar pripitih pesnika koji su pisali recitacije o Titu sad ih piše o tržnim centrima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.