Prskanje protiv komaraca od danas na području Novog Sada, Beočina i Sremskih Karlovaca

Prskanje protiv komaraca biće izvedeno sa zemlje i iz vazduha od subote, 6. jula do 21. jula na području Novog Sada i opština Beočin i Sremski Karlovci.
Prskanje protiv komaraca od danas na području Novog Sada, Beočina i Sremskih Karlovaca
Foto: Pixabay
"Ciklonizacija" navodi da će to biti učinjeno u prvom terminu sa povoljnim meteo uslovima.
Tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina. 
Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili izmeste najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. 
 
Dejstvo preparata je jedan dan.
  • Svetlana

    14.07.2024 20:02
    Komarci-Petrovaradin
    Poštovani sugrađani,ja stvarno ne znam čime su prskali komarce,ali evo Exit se završava a najezda komaraca ponovo počinje.
  • stef

    10.07.2024 07:02
    komarci imuni ali mi nismo
    Ja zvala policiju kada je vozilo prskajući prošlo mojom ulicom peti ili šesti put u roku od pola sata. Sve se dešava oko 22 časa 9. jula. Otvoreni prozori , provetrava se, veče je malo je zahladnelo. Kada sam osetila smrad hemije bilo je kasno da se zatvore prozori. Uplašila sam se da će nas potrovati preteranim tretiranjem. Od jutros nas prskaju i iz vazduha. Valjda ako je neko preživeo da ga dokusure.
  • Ljiljana

    09.07.2024 19:44
    Komarci
    Ja,sam na Popovici podrucje Sr.Kamenice znaci najezda komaraca od ujutro do uvece neki genetski modofikovani komarci rekla bih to u mojoj mladosti nije bilo tako.Znaci uzas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti