Besplatni zdravstveni pregledi na novosadskim pijacama u narednom periodu

Centar za preventivne zdravstvene usluge Doma zdravlja Novi Sad u narednom periodu organizovaće preventivne zdravstvene preglede na novosadskim pijacama.
Besplatni zdravstveni pregledi na novosadskim pijacama u narednom periodu
Foto: Pixabay
Ideja je da se, kako bi se Novosađankama i Novosađanima ukazalo na značaj zdravih stilova života i na značaj faktora rizika u nastanku hroničnih nezaraznih oboljenja, kao i podizanja svesti građana o važnosti prevencije, ranog otkrivanja i blagovremenog započinjanja lečenja otkrivenih faktora rizika, organizuju besplatni pregledi i to:
- na Ribljoj pijaci 7. avgusta od 8 do 10.30 časova;
 
- na Detelinarskoj pijaci 10. jula i 14. avgusta od 8 do 10.30 časova;
 
- na Futoškoj pijaci 17. jula i 28. avgusta od 8 do 10.30 časova;
 
- na Najlon pijaci 26. jula i 2. avgusta od 8 do 10.30 časova;
 
- na Satelitskoj pijaci 31. jula i 21. avgusta od 8 do 10.30 časova.
Besplatni preventivni pregledi podrazumevaju kontrolu šećera u krvi i izračunavanje BMI, merenje visine krvnog pritiska i pulsa, edukaciju prve pomoći kod zastoja srca i edukaciju za pravilnu tehniku za samopregled dojki.
  • /

    06.07.2024 19:07
    sa jedne strane pacijentima je otežano stizanje do lekara zbog ekstremne birokratizacije medicine (gubljenje vremena na šetanje između izabranog lekara i specijaliste, za upute, recepte...). Kad ja kao lekar želim da pregledam nezakazanog pacijenta jer smatram da je potrebno zbog bolesti koju ima, nešto što radi na struju (elektronski softver) se buni i otežava posao.
    Sa druge strane besmisleni populizam, kobajagi besplatnih zdravstvenih usluga po pijacama ... u neadekvatnim uslovima, na mestu gde to nema mnogo smisla
  • Steva

    06.07.2024 17:41

    Super za CV doktora
    04.07.2024 • 10:38
    Posle se čude zašto medicinari odlaze u inostranstvo. U kojoj još zemlji na planeti se medicinski pregledi obavljaju na pijacama?

    A,ja već vidim oglase na banderama i u novinama sa sledećim natpisom; " Vršimo urološke i ginekološke preglede, a takođe i ORL.Radim po pijacama i parkovima, subotom i nedeljom pregled sa popustom od 50% "
  • Ns

    06.07.2024 13:40
    Ns
    Gde su silni objekti koji su izgradjeni za ovu namenu.Sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.