Saniran vidikovac u Sremskim Karlovcima, postavljene kamere da se spreči vandalizam

Oštеćеnja na vidikovcu u Srеmskim Karlovcima izazvana dеjstvom atmosfеrskih voda u prеthodnom pеriodu i bahatošću nеodgovornih pojеdinaca, sanirana su tokom maja i juna.
Saniran vidikovac u Sremskim Karlovcima, postavljene kamere da se spreči vandalizam
Foto: 021.rs (arhiva)
Prema rečima predsednika opštine Sremski Karlovci Aleksandra Saše Stojkečića, majstori su intervenisali na gornjem platou gde je bilo dosta oštećenja, čak i ispod podloge. 
 
"Napravljen je novi sistem odvoda atmosferskih voda kako se one ne bi zadržavale na njemu što je do sada izazivalo probleme", kaže Stojkečić, prenosi Dnevnik.
On dodaje da su objektu zamenjena sva vrata. Objekat je zastakljen i očišćen iznutra.
 
Osim vidikovca, sređen je i pristupni put, tako što je nasut tucanikom.
 
"Da bi se sprečili dalji vandalski nasrtaji postavljen je video-nadzor, koji je direktno povezan sa Policijskom stanicom. Popravljeni su i reflektori i sada je vidikovac ponovo noću osvetljen", napominje Stojkečić. 
Radovi su koštali više od četiri miliona dinara sa PDV-om. Izvedeni su sa namrrom, kako kaže Stojkečić, da se otklone nastala oštrćеnja i pronađe trajno rešenje koje će doprineti da taj objekat bude u upotrebnom stanju i na ponos Sremskih Karlovaca.
 
Za navedene radove nije raspisan javni tender, pa je nepoznato ko je radio sanaciju, a ni koliko su tačno radovi plaćeni. 
 
Vidikovac je otvoren 2012. godine, a već godinama je u lošem stanju.
  • Komšinica

    05.07.2024 19:59
    @snežana
    Možda bi bilo normalno da i posetioci povedu računa o higijeni
  • Lacika

    05.07.2024 08:05
    Tužno
    Tužno je hvaliti se sa nećim što bi trebalo da je normalno .
    Održavanje takvog znač̣ajnog objekta za S. Karlovce koje je verovatno povereno na održavanje Belilu .
    Loše organizovano komunalno preduzeće na čijem je čelu verovatno neko ko neživi u S. Karlovcima nemože ni da primeti koliko je komunalnih problema koji se nerešavaju .
    To je slika partiskih nesposobnih kadrova !
  • Beli mag

    04.07.2024 17:31
    Teolog
    Pa šta će sada teolog Đurđić da radi... samo da ide i da osveštava...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.