Studenti koji blokiraju rad Rektorata: Madić se priprema da nas izbaci

Studenti koji pet dana blokiraju rad Rektorata upozorili su da su dobili pouzdane informacije da rektor Dejan Madić "priprema scenario" njihovog izbacivanja iz zgrade Rektorata.
Studenti koji blokiraju rad Rektorata: Madić se priprema da nas izbaci
Foto: 021.rs
Oni su pozvali građane, kolege i profesore da budu u pripravnosti ukoliko se, kako kažu, takva vrsta nasilja desi. 
 
Oni su upozorili i da bi nasilno izbacivanje studenata bilo prvi put u istoriji Novosadskog univerziteta. Oni su istovremeno okačili transparent "Dejan Madić je SNS rektor".
"Održan je vanredni kolegijum dekana fakulteta Novosadskog univerziteta, kojim je predsedavao rektor Dejan Madić, a jedina tačka dnevnog reda bili smo mi, odnosno blokada rada Rektorata. Pitamo se zbog čega isti takav kolegijum nisu hitno sazivali kada je četiri dana bila blokirana zgrada našeg, Filozofskog fakulteta", naveli su studenti iz organizacije STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti).
 
Dodali su da se na tom sastanku spominjalo da će ih policija izbaciti, da će ih izbaciti "novo obezbeđenje, odnosno SNS batinaši", da će biti podnete krivične prijave protiv njih.
Studenti iz organizacije STAV blokiraju zgradu Rektorata, a nadležni i dalje ne odgovaraju na njihove zahteve da se obezbedi izmena Pravilnika o izborima za Studentski parlament, kako lista Saveza studenata Filozofskog fakulteta ne bi imala monopol, kao što je bilo do sada.
 
Studenti spavaju u zgradi, a moto protesta je "Jedna lista nije izbor".
 
Rektorat zbog toga ne radi, a zaposleni ne dolaze na posao, osim pojedinih koji rade ispred zgrade Rektorata.
 
Blokada rada Rektorata je počela jer je za ponedeljak bilo planirano održavanje izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta, što, kako su naveli iz STAV-a, nije legitimno jer Statut Filozofskog fakulteta i pravilnici podrazumevaju da se izbori mogu organizovati jedino u fakultetskoj zgradi.
 
Studenti su u utorak, nakon razgovora sa rektorom, imali načelan dogovor da se pregovara o tome kako da se ispune zahtevi studenata, koji traže da se stvore uslovi za kandidovanje na izborima za Studentski parlament, ali ništa se nije dešavalo i niko ih nije kontaktirao.
  • Jovan

    05.07.2024 12:54
    Normalno da će da vas izbaci.Trebao je to da uradi ranije.Ko ste vi da vas 10 blokira zaposlene,ostale studente a koliko vidim zahtevi dobijaju i političku notu što nema veze sa fakultetom
  • Miloš

    05.07.2024 12:33
    Podrška studentima
    Džaba pišete botovi, ima nas i sa mozgom. Svaki vaš pokušaj dezavuisanja je jadan. Vidi se da pored fakulteta niste ni prošli. A rektor će verovatno da napravi nove studente, po principu već ustaljenog fejkerstva SNS. Onda će ti lažni naručeni SNS studenti biti kao protiv ovih (a realno rade za pare, stav ni nemaju, ironično) pa će da biju ove iz STAVA koji se bore da SNS ne zauzme i zatruje svaki pedalj ove države, a on rektor kao nevinašce čist. Bože moj to je samo sukob studenata. Pa onda spinovanje eto vidite kako jedna grupa studenata ugrožava ove što su hteli samo da studiraju na miru, ne daju im, kao da blokiranje zgrade rektorata uopšte utiče na to. Evo već pišu botovi te pričice.
  • Lombardi

    05.07.2024 12:21
    Insider info
    Procurela je i informacija da planeta Zemlja planira da naglo zaustavi rotaciju ujutru u 2.31h kako studenti ne bi mogli da spavaju. A i Dunav je preletio u SNS, pa će verovato da ih poplavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.