Izložba povodom Olimpijskih igara od ponedeljka u Novom Sadu

Izložba "Tokio 2020 - Trenuci za pamćenje" biće otvorena u Ulici kralja Aleksandra u Novom Sadu u ponedeljak, 8. jula.
Izložba povodom Olimpijskih igara od ponedeljka u Novom Sadu
Foto: Ivica Veselinov
Počev od ponedeljka do kraja održavanja Olimpijskih igara u Parizu, Novosađani će moći na panoima u centru grada da gledaju fotografije iz Tokija. 
 
Fotograf Ivica Veselinov, dugogodišnji saradnik Olimpijskog komiteta Srbije, zabeležio je svaki trenutak radosti i tuge da bi svet imao priliku da se podseti trenutaka koji će zauvek ostati upisani u istoriji srpskog sporta i olimpijskog pokreta.
Na Olimpijskim igrama u Tokiju, Srbiju je predstavljalo 87 sportista u 16 olimpijskih sportova. 
 
Olimpijski tim Srbije osvojio je ukupno devet medalja: tri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih, što je najveći broj osvojenih medalja otkako naša zemlja nastupa samostalno kao Srbija.
Pariz, kao grad umetnosti, je inspirisao Grad Novi Sad i DDOR kao zvanično osiguranje Olimpijskog komiteta Srbije, da upravo izložbom fotografija iskažu divljenje i pruže podršku našim sportistima koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu.
 
Istovremeno, Novosađani, Grad Novi Sad, Evropska prestonica kulture 2021 na ovaj način dobijaju još jednu specijalnu priliku da osete duh olimpizma i budu deo Olimpijskih igara koje od antičkih vremena utiču na kulturu i društvenu zajednicu.
 
Izložbu će otvoriti gradonačelnik Milan Đurić, zajedno sa predsednikom Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančeska Mašija i potpredsednicom Olimpijskog komiteta Srbije Milicom Đuričić, uz prisustvo predstavnika DDOR Osiguranja i naših veterana olimpijaca.
  • moki

    05.07.2024 15:06
    parizera
    Hleba i olimpijskih igara, nikad dosta.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.