Konzulat Konga otvoren u Novom Sadu

Konzulat Demokratske Republike Konga otvoren je u Novom Sadu.
Konzulat Konga otvoren u Novom Sadu
Foto: Grad Novi Sad
Ambasador Džozef Kalala Mulamba je naveo da je otvaranje konzulata u Novom Sadu nastavak uspešne bilateralne saradnje između dve zemlje i potvrda prijateljstva, za koje veruje da će se razvijati.
Počasni konzul Radmila Bašević rekla je da joj pričinjava izuzetno zadovoljstvo što je izbor njene konzularne nadležnosti pripao Vojvodini, kao regiji koja ima veoma važno mesto kao deo Srbije.
Kako je navela, veruje da će joj njeno četrdesetogodišnje iskustvo u diplomatiji pomoći u realizaciji planova na unapređenju saradnje između Srbije i Konga i njihovih građana.
 
Konzulat Konga se nalazi na Bulevaru oslobođenja 78/IV. 

Teme

kongo
  • Voja

    06.07.2024 20:22
    Top
    Sada nam je lakše.Samo smo čekali ekipu iz Konga.
  • SRJ

    05.07.2024 23:50
    Saradnja između RS i DRK će na obostranu korist dovesti napredak u naše zemlje!
  • V

    05.07.2024 23:11
    Kopači
    @ ponekad komentarišem
    Povodom rudnika Rio Tinta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.