Završena rekonstrukcija zgrade Železničke stanice u Novom Sadu

Završena je rekonstrukcija poslednjeg dela zgrade Železničke stanice u Novom Sadu namenjenog putnicima, saopšteno je iz gradske i pokrajinske vlasti.
Završena rekonstrukcija zgrade Železničke stanice u Novom Sadu
Foto: Grad Novi Sad
"Presrećan sam kako sada izgleda Železnička stanica, koja je modernizovana, ali je i sačuvana autentičnost objekta, pod budnim okom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada", naveo je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
 
Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković podsetila je da je Železnička stanica u Novom Sadu izgrađena 1964. godine, po projektu arhitekte Imrea Farkaša.
"Ovaj objekat karakterističan je za arhitekturu Novog Sada i to je jedna od najlepših stanica u našoj zemlji i jedan od simbola Novog Sada", rekla je Maja Gojković.
 
Kako je dodala, na deonici od Novog Sada do Subotice ima dvanaest staničnih objekata, od kojih je pet proglašeno za kulturno dobro, a Vrbas, Rumenka i Lovćenac dobiće nove moderene stanične zgrade.
Kako je ocenila Maja Gojković, modernizacija saobraćajne infrastrkture doprinosi povećanom korišćenju javnog prevoza na dnevnom nivou, a na primeru pruge Novi Sad- Beograd već se vidi i promena pravca migracija, zbog bržeg i efikasnijeg prevoza.
 
Prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, do kraja avgusta biće završene sve druge stanice na trasi pruge od Novog Sada do Subotice, a radovi na samoj pruzi biće završeni do kraja ovog meseca.
 
"Od sredine oktobra bi trebalo da počnu probne vožnje na relaciji Novi Sad-Subotica, koje će trajati oko dva meseca, te bi do kraja novembra trebalo da bude uspostavljen redovan saobraćaj. Od Novog Sada do Subotice stizaće se za manje od 40 minuta", rekao je Vesić.
  • Prokop

    08.07.2024 15:33
    Jutros sam bio na stanici Prokop u BG. Toalet usran, upisan,’smrdi, smeće u stanici, katastrofa! A ovo pranje para u NS i dva puta renoviranje a bez održavanja 0 bodova.
  • pajo patak

    06.07.2024 14:00
    ajde:
    Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković podsetila je da je Železnička stanica u Novom Sadu izgrađena 1964. godine, po projektu arhitekte Imrea Farkaša.
    Jedino nije spomenula da je Novi Sad glavni grad (prestonica) Vojvodine.
  • Mara

    06.07.2024 13:21
    Otkrivanje tople vode u 21.veku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti