Gradska preduzeća i službe u Novom Sadu u pripravnosti zbog najavljenog toplotnog talasa

Gradonačelnik Milan Đurić naložio je gradskim preduzećima da budu u stanju pripravnosti zbog najavljenog toplotnog talasa.
Gradska preduzeća i službe u Novom Sadu u pripravnosti zbog najavljenog toplotnog talasa
Foto: 021.rs
Kako je saopšteno iz Gradske kuće, gradonačelnik je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije, kao i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno-komunalnim preduzećima, resornim Gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama.
Republički hidrometeorloški zavod izdao je upozorenje na izražen toplotni talas na području Srbije. Kako je saopšteno, jak i dugotrajan toplotni talas usloviće maksimalne temperature, posebno od 10. do 14. jula kada će temperatura biti od 35 do 40 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama.
S obzirom na najavljeni toplotni talas, iz Grada Novog Sada pozivaju građane da poštuju savete stručnih službi, te da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, da se hidriraju, borave u klimatizovanim prostorima i da racionalno koriste vodu.
 
Cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na Trgu slobode, kod Futoške pijace, kod Najlon pijace i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand. 
 
Iz Grada posebno apeluju na poslodavce da prilagode radno vreme aktuelnoj situaciji, da se poštuju sve mere predostrožnosti kada je reč o radu na otvorenom za vreme velikih vrućina, te da se maksimalno zaštite radnici.
  • Ruzica

    10.07.2024 14:23
    Autobusi
    Potrebno je naloziti GSP da svi autobusi moraju ukljuciti klimu. Autobus za Bukovac vrlo cesto vozi bez ukljucenja klime tako da je nesnosna vrucina. Gradjani opominju vozaca, on ne reaguje.
  • X

    09.07.2024 20:54
    Да се скрати радни време у државним установама? Нпр. у домовима здравља раде у климатизованим условима а терапије и прегледи се заказују у терминима да стари и болесни морају да излазе по највећем сунцу.
  • Ns time

    09.07.2024 10:48
    Bravo bravo
    Kako ste samo takonapredno uspeli sve da iz izbetonirate i cele 4 cuszerne na grad od 600 hiljada ljudi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti