"Bravo" podržao aktiviste "Ne damo Jadar" i pozvao građane na skup ispred Ustavnog suda

Građanski pokret "Bravo" saopštio je da podržava građane i građanke Gornjih Nedeljica, Loznice i doline Jadra i pridružio se pozivu na okupljanje ispred Ustavnog suda u četvrtak, 11. jula.
"Bravo" podržao aktiviste "Ne damo Jadar" i pozvao građane na skup ispred Ustavnog suda
Foto: 021.rs
Navode da podržavaju građane koji se bore za zaštitu doline Jadra i protiv izgradnje rudnika litijuma, a osuđuju privođenje aktivista koje se dogodilo sinoć, kada su, kako su istakli, "građani na demokratski i ustavom dozvoljen način izrazili svoj protest".
Ovaj pokret je zatražio i da se odustane od svakog daljeg krivičnog i prekršajnog gonjenja te da policija i tužilaštvo povuku prijave protiv aktivista.
"Pozivamo građane i građanke Srbije i naše sugrađane i sugrađanke da pruže aktivnu podršku ovoj pravednoj borbi i da se u četvrtak, 11. jula u 8 časova okupimo ispred Ustavnog suda u Beogradu. Ispred suda ćemo se zajedno boriti da na snazi ostane odluka Vlade Srbije kojom se poništava prostorni plan kojim se omogućava izgradnja rudnika Rio Tinta. Braneći dolinu Jadra, mi, udruženi, ustajemo protiv svih projekata kojima se oduzima pravo na život i pravo na zdravu životnu sredinu", navodi "Bravo".
 
Oni su dodali i da Rio Tinto neće imati rudnik u Srbiji.
  • Toni

    09.07.2024 12:55
    Ljudi
    Ako ste ljudi trebamo doci svi!
    Sta je bolje i sta nam vise treba za zivot...hrana ili litijum?!
  • Ovo je

    08.07.2024 16:27
    Nadpolitičko
    Pitanje, i svi treba da učestvuju bez obzira na politički stav
  • lila

    08.07.2024 15:24
    mečka
    Zaigraće mečka i pred našim vratima, samo polako.
    11. jula Srbija bi morala stati.
    Ima nas mnogo koji bi došli i stali u odbranu i Jadra i svega što se u Srbiji na štetu života građana radi, ali često to nije moguće. Organizovati potpisivanje od vrata do vrata pa da se vidi da nas je više, onih koji branimo Jadar, šume, vodu, vazduh, zemlju, sve što su ovi zgrabili i što hoće da zgrabe.
    Ne daj se narode Podrinja, ne daj se čoveče Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti