Narandžasto upozorenje zbog vrelog talasa: Novosađani, ovo je važno da znate

Narandžasti meteo-alarm uključen je za celu Srbiju zbog vrelog talasa koji donosi temperature do 40 stepeni.
Narandžasto upozorenje zbog vrelog talasa: Novosađani, ovo je važno da znate
Foto: Pixabay
Narandžasti meteo-alarm označava opasno vreme. 
 
RHMZ je upozorio da će jak i dugotrajan toplotni talas danas usloviti maksimalne temperature od 33 do 37 stepeni Celzijusa, a od sutra do kraja sedmice od 35 do 40 stepeni.
Toplotni talas pratiće i izražen manjak padavina i sa velikom verovatnoćom će se nastaviti i tokom naredne nedelje, navodi RHMZ.
 
Takođe, biće visok indeks UV zračenja.
 
U Novom Sadu je za danas najavljeno najviše 35 stepeni, dok će već sutra biti 38, a ista maksimalna dnevna temperatura biće sve do subote, kada se očekuje čak 39 stepeni. Tokom noći temperatura neće padati ispod 22 stepena.
 
Dodajmo da su zbog najavljenih visokih temperatura novosadska javna preduzeća i službe u pripravnosti, po nalogu gradonačelnika.
 
Iz Grada Novog Sada pozvali su građane da poštuju savete stručnih službi, te da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, da se hidriraju, borave u klimatizovanim prostorima i da racionalno koriste vodu. Treba pratiti i savete doktora, a koji su - čitajte u našem tekstu OVDE.
 
Cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na Trgu slobode, kod Futoške pijace, kod Najlon pijace i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand. 
 
Iz Grada posebno apeluju na poslodavce da prilagode radno vreme aktuelnoj situaciji, da poštuju sve mere predostrožnosti i da maksimalno zaštite radnike.
  • Teoretičarka zavere

    09.07.2024 18:01
    Lažu
    Još u junu sam išla uveče na neki koncert i u kolima je pokazivalo 42 stepena, a na tv - su rekli 37. Ljudi 42 stepena u deset uveče, znači da je u tri popodne bilo 47!!!
  • stanje

    09.07.2024 14:24
    odlazak i povratak
    Zar ovo nije stanje elementarne nepogode?
  • priroda

    09.07.2024 13:49
    40+
    Kada sagrade Novi Sad na vodi, zavrse Fruskogorski koridor, naprave novi most, i dolinu Jadra pretvore u pustinju, bice puno prijatnija temperatura i u nasem gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti