Prskanje protiv komaraca večeras i sutra ujutru u Novom Sadu, Sremskih Karlovaca i Beočina

Prskanje protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha biće izvedeno večeras i sutra ujutru na teritoriji Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Beočina.
Prskanje protiv komaraca večeras i sutra ujutru u Novom Sadu, Sremskih Karlovaca i Beočina
Foto: 021.rs
Večerašnji tretmani sa zemlje na području Novog Sada obuhvatiće Futog, Budisavu, Bocke, Bukovac, nasipe na Kamenjaru, Ribarsko ostrvo i Kameničku adu. Večeras će biti izvedeni i tretmani sa zemlje na kompletnom području opština Sremski Karlovci i Beočin. 
 
Tretmani startuju u 21 sat.
Sutra ujutro, tretmani sa zemlje protiv invazivnih vrsta odraslih formi komaraca obuhvatiće Štrand, Kej, Ribarsko ostrvo, Petrovaradinsku tvrđavu i centar Novog Sada. 
 
Početak tretman je u četiri sata ujutru.
U jutarnjim časovima biće izveden i tretman iz vazduha protiv odraslih komaraca na teritoroji  Novog Sada i opština Sremski Karlovci i Beočin. Tretman iz helikoptera obuhvatiće područje Petrovaradinske tvrđave, keja i Subića. 
 
Jedan avion izvešće tretman u zaštitnim zonama u priobalju Dunava u Sremskim Karlovcima i Karlovačkim vinogradima. Drugi avion izvešće tretman na području zaštitnih zona u Beočinu i Beočinskom ritu, kao i na području Mačkovog spruda.
 
Tretman iz vazduha startuje u pet sati, izvodiće se preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. 
 
Dejstvo preparata je jedan dan. 
 
U slučaju neodgovarajućih meteo uslova (vetar, kiša ili previsoke temperatura), tretman će biti izveden sutradan.
  • @Dogodine u Botošu

    10.07.2024 16:43
    e tako je ali i
    prskanje i tretmane valja i pošteno platiti. Pošteno plaćanje bilo kome od od strane ovakve vlasti je ovde besmislena imenica. Pošto nismo bg a eto exit je još smo i super prošli. Jel stvarno misliš da bi nas prskali da nije exit? Evo i u Osijeku nema komaraca. Još neverovatnije za nas.
  • Mammy Blue

    10.07.2024 08:27
    Zašto u Švajcarskoj ili Austrija ili Nemackoj nema komaraca,a nikakvi avioni ne truju ni komarce ni gradjane kao u Srbiji??
    Kako je to moguće,zašto je to tako??
  • Dogodine u Botošu

    09.07.2024 20:05
    Zanimljivo kako, recimo, u Nemackoj na sred Dunava, nema nijednog komarca. Prijatelj radi na brodu pa znam. Mozda zato sto oni krenu na vreme sa trermanima. I larvi i odraslih. Kod nas se nikad nista ne radi na vreme i planski. Nije vam valjala Austrougarska, sad trpite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti