Novi Sad pod crvenim meteo-alarmom: Visok i indeks UV zračenja

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na izražen toplotni talas u celoj Srbiji koji će trajati nekoliko dana.
Novi Sad pod crvenim meteo-alarmom: Visok i indeks UV zračenja
Foto: 021.rs
Na snazi je crveni meteo-alarm, osim u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.
 
Kako se navodi, jak i dugotrajan toplotni talas do kraja sedmice, 14. jula, usloviće maksimalne temperature od 35 do 40 stepeni u Srbiji.
U većini urbanih sredina očekuju se tropske noći.
 
Toplotni talas pratiće i izražen manjak padavina i sa velikom verovatnoćom će se nastaviti i početkom naredne nedelje, dodaje se.
 
Crveni meteo-alarm važi i za Novi Sad, u kom se danas očekuje najviše 38 stepeni, a narednih dana biće i 39.
 
Takođe, biće visok indeks UV zračenja, a koliki je možete pratiti OVDE.
 
 
Dodajmo da su zbog najavljenih visokih temperatura novosadska javna preduzeća i službe u pripravnosti, po nalogu gradonačelnika.
 
Iz Grada Novog Sada pozvali su građane da poštuju savete stručnih službi, te da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, da se hidriraju, borave u klimatizovanim prostorima i da racionalno koriste vodu. Treba pratiti i savete doktora, a koji su - čitajte u našem tekstu OVDE.
 
Cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na Trgu slobode, kod Futoške pijace, kod Najlon pijace i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand. 
 
Iz Grada posebno apeluju na poslodavce da prilagode radno vreme aktuelnoj situaciji, da poštuju sve mere predostrožnosti i da maksimalno zaštite radnike.
  • Ђоле

    10.07.2024 19:13
    Ђоле
    Имам две климе у стану и раде скоро 24h. У целом стану је 23 степена и не намеравам изићи ни мало јер од јуче се немогу опоравити колико ми је било топло и колико сам се прекомерно знојио да сам дехидрирао! Чувајте се људи заиста можда неком несмета ова врућина али мени је лоше чим изађем и никако лето ове године неподносим!
  • Nikola

    10.07.2024 12:57
    Da bi izraslo drvo,oformili krošnju potrebne su godine.Da je jedno drvo zasadjeno pre 24 godine,jedan park uredjen bilo bi bolje Al Bota i komp.su imali druga posla.
  • B

    10.07.2024 12:05
    B
    Ovo su nepodnosljive vrucine i vremenske nepogode I treba pod odmah proglasiti vanredno stanje jer trajace vise od 10 dana!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti