FOTO: Grad Novi Sad finansira rušenje četiri kuće, verovatno zbog širenja ulica ili gradnje zgrada

Gradska uprava je raspisala tender za rušenje četiri kuće.
U tehničkoj dokumentaciji se ne navode razlozi za rušenje ovih objekata.
 
Međutim, kada se pogledaju njihove lokacije, izvesno je da se radi o nameri Grada da se ti prostori privedu nameni za druge potrebe, za širenje regulacije ulica ili gradnju novih stambenih ili poslovnih objekata.
Radi se o kućama u Stanoja Glavaša 51 na Telepu, Alekse Šantića 26 i Miše Dimitrijevića 59 na Grbavici, kao i Đorđa Krstića 36 na Satelitu.
U dokumentaciji se navodi da je predviđen rok za rušenje do 90 kalendarskih dana.
 
Uprava za građevinsko zemljište i investicije je radove na rušenju ove četiri kuće procenila na 10.833.333 dinara bez PDV-a.
 
Rok za dostavljanje ponuda na javnoj nabavci je 25. jul.
 
  • Aleksej

    12.07.2024 11:35
    Uh...
    Ruse nas grad i unistavaju!


    ...Salim se :D
  • Miloje

    12.07.2024 08:00
    Pretoplo je
    Ni slucajno da se desi da otkupe kuce i naprave park.
  • Deks

    12.07.2024 03:38
    @NN - Za neku "staru ruševnu kuću" investitor može da plati 0 dinara, ali za zemljište na kom se ta kuća nalazi investitor neka se pripremi da plati papreno ili neće tamo graditi. Jedna kuća sa zemljištem, kakva god bila, mora da ima vrednost barem 4 prosečna stana. Nema šanse da jedna kuća vredi samo kao mali stan ili slično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".