Odbijena tužba Bubnjevića protiv novinarke

Koalicija nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina" pozdravila je oslobađajuću presudu za novinarku "Blica" iz Novog Sada Anu Lalić po tužbi glavnog urednika lista Zrenjanin Dalibora Bubnjevića.

Koalicija nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina" pozdravila je oslobađajuću presudu za novinarku "Blica" iz Novog Sada Anu Lalić po tužbi glavnog urednika lista Zrenjanin Dalibora Bubnjevića.

Oni su od Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) ponovo zatražili da smeni Bubnjevića sa mesta člana Upravnog odbora Radiotelevizije Vojvodine (RTV). Viši sud u Zrenjaninu odbio je tužbu Bubnjevića protiv novinarke. On je tražio da mu se isplati odšteta od 100.000 dinara na ime duševnih bolova, jer je "Blic" preneo jedno saopštenje "Građanske Vojvodine" o njemu.

Iz te koalicije su uz saopštenje za javnost dostavili i fotografiju na kojoj se Bubnjević vidi uz izdanja "Art natrona" iz Zrenjanina, među kojima je i knjiga "Slučaj Nacionalni stroj", čiji je autor Goran Davidović, neformalni vođa zabranjene neonacističke organizacije "Nacionalni stroj". "Građanska Vojvodina" je, podsećamo, skrenula pažnju javnosti da je glavni urednik lista "Zrenjanin" potpisan kao šef marketinga na koricama knjige "Slučaj Nacionalni stroj", dok je Bubnjević negirao da je imao bilo kakve veze sa promocijom sporne knjige.

"Građanska Vojvodina" je podsetila da se njenom zahtevu za smenu Bubnjevića sa mesta člana UO RTV-a ranije pridružilo još 40 nevladinih organizacija, kao i Strukovni sindikat radnika RTV-a. "Građansku Vojvodinu" čine Centar za razvoj civilnog društva, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Građanska akcija, Panonija, Otvoreni licej, Zelena mreža Vojvodine i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji.

  • Radoznali

    30.01.2012 09:58
    Koliko ima ovih "Bubnjevića", gde su ih tolike nafatali?
  • Jazz

    29.01.2012 22:13
    Drago mi je da je tužba odbijena !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti