Svečana akademija povodom Dana grada

Povodom Dana grada Novog Sada, 1. februara, u Srpskom narodnom pozorištu biće održana Svečana akademija, u okviru koje će biti uručena Februarska nagrada ovogodišnjem laureatu Dušanu Popovu.

Povodom Dana grada Novog Sada, 1. februara, u Srpskom narodnom pozorištu biće održana Svečana akademija, u okviru koje će biti uručena Februarska nagrada ovogodišnjem laureatu - novinaru, publicisti i istoričaru Dušanu Popovu.

"Popov je autor Enciklopedije Novog Sada, kapitalnog dela za odbranu Novog Sada od neznanja o njemu, njegovoj istoriji, ljudima i njihovim životima i delima, čime je i sam pisac postao deo njegove istorije", navodi se u obrazloženju Komisije za dodelu priznanja.

Biće uručena i Posebna nagrada grada Novog Sada Vince Olahu, slobodnom umetniku, novinaru i aktivisti za ljudska prava. Nagrada mu je dodeljena kao javno priznanje za "izuzetan doprinos razvoju multikulturalnosti, iskazan muzikom, društvenim radom i aktivizmom za učešće Roma u kulturnom i javnom životu Novog Sada".

Prvi februar se obeležava kao Dan grada u znak sećanja na taj datum iz 1748. godine, kada je austrougarska carica Marija Terezija glavnom gradu Vojvodine dodelila status Slobodnog kraljevskog grada, kao i imena na srpskom Novi Sad, na mađarskom Ujvidek, na nemačkom Nojzac (Neusatz) i na latinskom Neoplanta.

Na Svečanoj akademiji učestvuju: Novosadski Big Bend, Fedor Vrtačnik, dirigent i aranžer, Aleksandar Dujin, gost-dirigent, solisti - Tanja Banjanin, vokal, Danka Adamov, vokal, Dragan Kozarčić, truba, Aleksandar Banjac, piano, Gabor Bunford, tenor saksofon, Ivan Blanuša, alt saksofon i Vladimir Jakovljević, gitara. Nastupiće i VIVA VOX, Orkestar harmonika AKUD "Sonja Marinković" i  MŠ "Isidor Bajić", dirigent Goran Penić, glumac Jugoslav Krajnov, Tamburaški orkestar "Ad libitum" i Miloš Milojević, bas-bariton.

Svečana akademija na sceni "Jovan Đorđević" počinje u 19 časova.

  • 01.02.2012 09:13
    Greška
    VIVA VOX ne učestvuje!
  • zvoncica

    31.01.2012 20:31
    cudo nema Frajli u programu...
    ..mislim, one su zene na sve spremne...
  • Perica

    30.01.2012 11:43
    Maskirna
    Sadam Jovanović čeka Irineja u maskirnoj uniformi s leptir-mašnom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".