Ribarsko ostrvo dobija kamp

Na Ribarskom ostrvu, paralelno s gradnjom pešačkog mosta ka Ribarcu, počeće i izgradnja kampa.
Na Ribarskom ostrvu, paralelno s gradnjom pešačkog mosta ka Ribarcu, počeće i izgradnja kampa.

U Gradskoj kući kažu da je predviđeno da kamp služi kao auto-kamp, mesto za smeštaj turista – kampera, kao i mladih koji dolaze na Egzit. Trebalo bi da se prostire na oko 3,4 hektara, a biće smešten preko puta mornarice.

Između budućeg kampa i Šodroša nisu planirani posebni sadržaji, izuzev staza za šetnju. Iza kampa biće izgrađen park s ugostiteljskim objektima, a generalni projekat trebalo bi da bude urađen ovog proleća. Plan grada je da se oživi Ribarsko ostrvo i da još jednim prelazom bude povezano s bačkom stranom.

Pre nekoliko dana izabrano je idejno rešenje za pešačko-biciklistički most preko Dunavca i kada bude završen glavni projekat preciziraće se dinamika izgradnje mosta, koju će pratiti sređivanje centralnog dela Ribarskog ostrva, gde je sada šikara i gde nesavesni građani bacaju šut, navode u kabinetu gradonačelnika. U Gradskoj kući objašnjavaju kako nameravaju da na mestu gde će biti kamp postave novu rasvetu i izgrade sportske terene, poput onih na keju. Deo kampa biće namenjen kamp kućicama i prikolicama, a deo turistima sa šatorima.

Prema procenama gradskih vlasti, kamp bi trebalo da bude uređen u prvoj polovini naredne godine.

  • dragan

    01.02.2012 20:24
    ti si bre rodni totalno pobrljavio.cgimr
  • Ljuta i razocarana Novosadjank

    31.01.2012 13:57
    Koliko nas ovi kradu, i koliko sam bez posla i para
    i ja cu jos malo ziveti u satoru! Moze tu kod Uzaira ima i fontana za tusiranje i toi wc!
    Sramota!
    Samo nam to treba inace sve ostalo je u savrsenom redu
  • novosadjanin

    31.01.2012 01:00
    grade za privatnu firmu exit?!
    pa kome to smeta, i da je od nasih para! pa to nama ostaje.. exit traje 4 dana, neka bude 7 dok se ne isprazni grad od exitovaca.. a nama ostaje 358 dana da uzivamo o pomenutim terenima, mosticu da se covek konacno moze prosetati do ribarca iz centra i to kejom... uzivancija !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti