Alarmom štite opremu u zgradi

Zbog čestih krađa protivpožarne opreme u stambenim objektima, počela je ugradnja protivpožarnih ormarića s alarmom.
Zbog čestih krađa protivpožarne opreme u stambenim objektima, počela je ugradnja protivpožarnih ormarića s alarmom.

Jedinstvena oprema za dva meseca dospela je u 12 zgrada, a u JKP "Stan" narudžbe i dalje stižu. Direktor ovog gradskog preduzeća, Rajko Bojčić, kaže za "Blic" da se po otvaranju kutije sa sigurnosnim sistemom u zgradi i "Stanu" uključuje alarm. Potom operateri ovog gradskog preduzeća proveravaju sa stanarima da li se događa krađa i u slučaju potrebe kontaktiraju najbližu stanicu policije.

Ova usluga ne naplaćuje se posebno, već je uračunata u zakup koji se plaća na rate, preko uplatnice objedinjene naplate na pet godina. Uz nadzor koji traje 24 sata, "Stan" preuzima obavezu da za isti novac servisira opremu na šest meseci, zameni pokradene ili uništene uređaje i odgovara za njihovu ispravnost. Dodajmo da zaključavanje ormarića s protivpožarnom opremom nije u skladu sa zakonom, jer ona mora biti dostupna svima, a nakon krađe, stanari su u obavezi da kupe novu opremu.

Prema podacima JKP "Stan", kompletnu protivpožarnu opremu ima najviše sedam odsto zgrada u Novom Sadu. U ostalim nedostaju creva neophodna za korišćenje hidrantske mreže, a na meti lopova najčešće su aparati za gašenje požara.

  • neko ko radi

    13.02.2012 00:20
    Ne treba da postoji JKP STAN
    Oni su samo teret za društvo. Ništa ne rade. Borave po x mestima dok prođe radno vreme.
  • 01.02.2012 08:32
    foliranje "Stana"
    Bio sam kod njih kao predsednik skupštine stanara da se dogovorim oko tih novih PP ormarića sa alarmom pre oko 2 meseca i rekli su da je to na veoma dugom štapu., da opremu nisu dobili, da ne znaju kada će da zaživi... a sada odjednom imaju montirane u 12 zgrada!?
    Kakvo muvanje..... ili su lagali mene ili sada lažu čitaoce. Postavlja se samo pitanje zašto bi lagali mene?
  • Vaskez NS

    31.01.2012 13:58
    @TT
    Nemoj dalje da lupaš glavu - imaš u PP firmama ormariće za PP aparate koji imaju staklena vrata sa ključem. U slučaju daleko bilo, laktom se razbija staklo i uzima aparat - kao oni tasteri za dojavu nekada.
    A to da PP ne sme biti pod ključem - ovi podvlače samo da bi apili još para narodu.

    P.S. I mi smo raskinuli ugovor sa JKP Stan. Decenijama plaćali njihove lepe oči i "redovno održavanje" i od tih para (preko 500€ na godinu) ništa nismo videli. Ni - zamenjenu sijalicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti