"Intersec team" iz Novog Sada dobio posao "kontrole kretanja mase" za "Expo 2027"

"Intersec team" iz Novog Sada dobio je posao konsultantskih usluga u oblasti "kontrole kretanje mase i obezbeđenja" za "Expo 2027" vredan skoro osam miliona dinara.
"Intersec team" iz Novog Sada dobio posao "kontrole kretanja mase" za "Expo 2027"
Foto: 021.rs
Na to je ukazao novosadski odbor Stranke slobode i pravde, a može se videti i na Portalu javnih nabavki.
 
Novosađanima je ova firma postala poznata kada je fotografija sa protesta u Novom Sadu, na kojoj se vidi da radnik obezbeđenja kleči na vratu jednog od demonstranata, postala viralna na društvenim mrežama. Reč je o protestu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana koji se desio u julu 2022. godine.
Ova firma je 9. jula dobila posao za Expo od skoro osam miliona dinara. 
 
Kako je ukazala Stranka slobode i pravde, "to je ista firma čiji su zaposlenici 21. jula 2022. godine prebijali aktiviste u prolazu između zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine Vojvodine na skupu koji je održan povodom Usvajanja generalnog urbanističkog plana". 
 
"Firma koja je jula 2022. godine bila angažovana da tuče građane ispred Banovine, ponovo je nagrađena velikim poslom - angažmanom na EXPO-u, dok su krivične prijave protiv njih, koje je podneo Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad, naravno - odbačene", kaže SSP u saopštenju.
Ističu da je "Intersec" nastavio da posluje sa uspehom.
 
"I, kao nagradu za vernost, dobija fiktivne poslove od strane organa javne vlasti. Pošto su naprednjaci u Novom Sadu uspešno pokrali izbore, nije bilo potrebe da Intersec-ovi batinaši ovog leta ponovo pokazuju svoje 'veštine' nad Novosađanima. Zbog toga će firma, koja posluje od 2012. godine, i dalje, ne samo da obezbeđuje gradske objekte, već će da bude nagrađena angažmanom na tkz. EXPO-u, odnosno specijalizovanoj izložbi 'sporta i muzike', koja je 2027. godine planirana u Beogradu. Vlast ne samo da nas laže o obimu i važnosti manifestacije, već se izgleda pribojava da publika tzv. EXPO-a ne kaže nešto protiv Aleksandra Vučića, pa angažuje proverene kadrove za 'kontrolu kretanja mase'", zaključuje SSP.
 
Dodajmo da je, kako je 021.rs pisao u februaru, Intersec kao jedini ponuđač na tenderu Grada dobio posao obezbeđivanja 14 gradskih objekata za šta dobija 34 miliona dinara, odnosno više od 40 miliona sa PDV-om.
  • StevaDžo

    15.07.2024 08:23
    Komentar nepotreban
    Nemateeee pojma koliko vam je dobro i još se bunite....hleba i igara...
    Pozdrav iz Bayerna gde je plata "u dan"....a ne kao kod mog bivšeg "gazde Bosanca"- nemam ovaj mjesec biće sledeći...izabrali ste pa uživajte....
  • Sremčina

    14.07.2024 23:53
    Bagra bre, sve su to državni batinaši. Čuvari stada.
  • @ Драган

    14.07.2024 16:28
    ...
    Скупштине се не бране од народа.
    Само у случају да су узурпиране.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti