Cisterna sa vodom u centru Novog Sada vandalizovana, a iz druge ukraden akumulator

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" apelovalo je na građane da čuvaju zajedničku imovinu, jer je zabeleženo oštećenje cisterne.
Cisterna sa vodom u centru Novog Sada vandalizovana, a iz druge ukraden akumulator
Foto: 021.rs
Kako je navelo ovo preduzeće, zabeležen je čin vandalizma na cisterni koja je postavljena na Trgu slobode.
"Uprkos našim apelima da čuvamo i ne oštećujemo mobilijar, svedoci smo vandalizma na ulicama našeg grada", kažu u JKP "Vodovod i kanalizacija".
Dodaju da ovo nije usamljen slučaj, da je iz cisterne na drugoj lokaciji ukraden akumulator. 
 
Inače, cisterne sa pijaćom vodom su zbog visokih temperatura postavljene na četiri lokacije u Novom Sadu - na Trgu slobode, kod Futoške pijace, kod Najlon pijace i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand. 
  • Predrag

    17.07.2024 11:56
    Vandal
    Kakva nam je policija nije ni čudo,naprimano na hiljade njih a nigde ih nema sede negde i čekaju da im prodje radno vreme.
  • Svim komentatorima

    17.07.2024 07:24
    Predlažite ne jadikujte
    Ljudi, nemojte trošiti uzaludne reči kritike, nije vam ovo “onlajn” psihoterapija, nego predlažite. Bezidejni su a opozicija svoje ideje ne realizuje javno ni u ideji a kamo li stvarno, samo jalovo kritikuju. Samoorganizujmo se… Evo ovako:
    - od hidranata za vatrogasce u sledeće 2 godine na 20 raskrsnica i pijaca prepraviti izvode tako da budu ujedno i javne česme sa pijaćom vodom (fontane, kao na Štrandu)
    - javne firme (Informatika, sve pijace, MUP…), da naprave zidne fontane sa pijaćom vodom u objektima, da narod može da zahiti kad poželi a ne da kupuje skupu flaširanu vodu.
    - za vreme toplotnih talasa proglasite vanrednu situaciju pa privatne cisterne da polivaju i zalivaju vidom iz Dunava ako treba.
    - Kad je u gradu 40 stepeni neka svi rade kraće uz dežurstva.
    - Obezbedite radnicima Čistoće i Zelenila tanku letnju uniformu i redovno kupanje tokom smene ba poslu.
    - Neka Grad naloži upravnicima zgrada da organizuju da se zalije zelenilo oko zgrada, naročito starije drveće ako se vidi da pati.
  • Gonzales

    16.07.2024 23:29
    Kako?
    Akumulator za cisterne garant ne moze nositi jedna osoba ,jer su teski , trebalo je tu vremena za skidanje i odnosenje, i da se bas niko nije nasao u blizini da spreci kradju , a o tome da milicije nigde nema , komunalci su ranije u parovima setali , nisam ih skoro video , sklone se negde i cekaju da prodje radno vreme ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti