Eparhije sremska i bačka među dobitnicima novca iz pokrajinskog fonda za šume

Korisnicima koji su dobili sredstva iz pokrajinskog Budžetskog fonda za šume za 2024. godinu, njima 18, danas su uručeni ugovori vredni 64 miliona dinara.
Eparhije sremska i bačka među dobitnicima novca iz pokrajinskog fonda za šume
Foto: Pixabay
Na konkursu su podržane aktivnosti na unapređenju otvorenosti šuma, izgradnja šumskih puteva i mostova, zatim unapređenje rasadničke proizvodnje i stanja u oblasti zaštite šuma od požara.
 
Kako je ovom prilikom istakao zamenik pokrajinskog sekretara Zoltan Tot, reč je o veoma značajnom konkursu, jer AP Vojvodina spada u red regija koje nisu dovoljno pošumljene, o čemu govori i procenat od sedam odsto.
"Da bi se dostigla optimalna šumovitost predviđena Prostornim planom AP Vojvodine, procenat šumovitosti bi trebalo da se uveća više nego duplo. Zato Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat ulažu napore i sredstva za relizaciju  investicija  koje će obezbediti veći procenat šuma na teritoriji naše Pokrajine", istakao je Tot.
Ko je dobio novac?
 
JP "Vojvodinašume" i JP „"Nacionalni park Fruška gora" će dobijena sredstva usmeriti na izgradnju šumskih puteva, unapređivanje rasadničke proizvodnje i nabavku opreme za zaštitu šuma od požara. 
 
Za izgradnju šumskog puta sredstva je takođe dobila i Eparhija sremska, dok će SPC Eparhija bačka dobijeni iznos usmeriti na gradnju mosta na trasi šumskog puta.
 
Najviše ugovora je podeljeno za unapređenje rasadničke proizvodnje, a sredstva su dobili Šumarski projektni biro, Agroeko bel - Bela Crkva, Zeleni ugao, Yuflor, Moje drvo, Rasadnik šumskog i ukrasnog bilja "Vikumak", Green forest company i "Mičelini". 
  • Sabahudin

    16.07.2024 17:30
    Omerović
    Zaboravljate da sveštenstvo eparhije sremske organizovano ide na akcije pošumljavanja...
  • Juca

    16.07.2024 17:26
    Opet im oduzeti vraćeno, jer imovina crkve ne služi onome zbog čega im je i data, već isključivo za lična bogaćenja.
  • Marko

    16.07.2024 16:48
    :)
    Kakav vic!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".