Novosađani najredovnije platiše u Srbiji

Građani koji "Informatici" za račune duguju milionske iznose, za sada ne ostaju bez stanova, jer nema zainteresovanih za kupovinu njihovih nekretnina.
Građani koji "Informatici" za račune duguju milionske iznose, za sada ne ostaju bez stanova, jer nema zainteresovanih za kupovinu njihovih nekretnina.

Reč je o licitacijama 15 stanova, čiji vlasnici po 10 godina nisu plaćali račune, kaže direktor JKP "Informatika", Zoran Delić i dodaje da su tužbe, onima s manjim dugovanjima, znatno masovnije. "Tužili smo prethodne godine u dva navrata 20.000 neredovnih platiša. Kada kažem 20.000, tu ima onih koji su tuženi i u prvom i u drugom krugu", objašnjava Delić.

Uprkos velikom broju tužbi protiv neredovnih platiša, Novosađani su najdisciplinovaniji kada je reč o redovnom plaćanju računa. Delić kaže da naplata potraživanja, i pored svih poskupljenja i pada životnog standarda, zahvaljujući kulturi življenja u Novom Sadu uspeva da se održi na visokom nivou.

Direktor "Informatike" objašnajva da 89 odsto korisnika redovno plaća račune, što je neznatan pad u odnosu na pre. "To i dalje mi ne uzimamo kao neki trajan pokazatelj, jer u zavisnosti od meseca do meseca ima uspona i padova, ali je naplativost vodeća u Srbiji. Želim da se zbog toga zahvalim građanima, jer takvim odnosom uspevamo da održimo komunalni sistem grada na nivou kakav jeste", kaže Delić.

Dodajmo da je u protekle dve godine, 20.000 korisnika zbog redovnog izmirivanja obaveza oslobođeno plaćanja jednog računa, a čiji je prosečan iznos 6.000 dinara. (D.S.)

  • Redovan platisa...

    04.02.2012 13:09
    Bese to ovako...
    2007 godine, prodam jednu nekretninu, posle 5 dana kupim drugu i posle jos 5 dana uredno odnesem fotokopije oba kupoprodajna ugovora u Informatiku, da bi se promenili obveznici placanja.
    Za novokupljenu nekretninu, prvi naredni racun stize na moje ime, tako da nema potrebe da proveravam da li je radnik Informatike uradio svoj posao.
    Ne lezi vraze, u decembru stize Predlog za izvrsenje o prinudnoj naplati, na iznos od 100.000,00 na stan koji sam prodao, i kojem nisam vlasnik vise od 4 godine.Jednostavno procedura Informatike ne predvidja izdavanje delovodnog broja ili bilo kakvo drugo zavodjenje predatih dokumenata, i ako ne stojite nad glavom zaduzenom radniku, niste sigurni da ce on uraditi ono sto je trebalo.
    Kupac mog stana je prestao da placa racune pre dve godine, posto Informatika nije promenila obveznika, racuni su i dalje na moje ime i na moju primedbu Informatika odgovara:
    -nakon toliko proteklog vremena, ne moze da utvrdi moje navode
    -racune moram platiti JA (iako nisam vlasnik stana, a i ne zivim u tom stanu), pa gradjanskom parnicom utuziti sadasnjeg vlasnika
    Ako je novosadski bitiredovan platisa, onda svakako nije novosadski gospodine Delicu, maltretirati sugradjane bahatoscu monopoliste.
  • Oooo

    03.02.2012 13:48
    Naravno
    da smo najurednije platiše, mi smo gospoda
  • 03.02.2012 13:25
    job
    prodajem kuglice sakupljachima...ma poklanjam,neka bar neko nakupi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti