Novosadsko strukovno udruženje o napadu u Loznici: Povećati bezbednost policijskih službenika

Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" iz Novog Sada reagovalo je na ubistvo policijskog službenika u Loznici.
Novosadsko strukovno udruženje o napadu u Loznici: Povećati bezbednost policijskih službenika
Foto: 021.rs
"Ovaj tragični događaj u Loznici, kao i prethodni incident u kojem su mete bile naše kolege, ukazuje na alarmantnu situaciju u kojoj se nalaze policijski službenici u našoj zemlji", navodi se u saopštenju.
 
Ističu da je "nasilje nad policijom nedopustivo" i da zahtevaju hitnu reakciju svih nadležnih organa.
"Naša profesija je već dovoljno izazovna, a rizik od nasilja je dodatno povećan. S obzirom na to da se ovakvi incidenti dešavaju u kratkom vremenskom periodu, apelujemo na Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vladu da zajednički rade na jačanju bezbednosti i zaštiti onih koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi očuvali red i mir", dodaju iz ovog udruženja.
 
Oni pozivaju na povećanje bezbednosti policijskih službenika tokom obavljanja njihovih dužnosti, kao i na implementaciju strategija koje će osigurati adekvatnu podršku i zaštitu u radu.
 
"Država i ministar Dačić ne mogu biti pasivni posmatrači već moraju da preduzmu odlučne korake kako bi se sprečilo dalje stradanje naših policajaca. Bezbednost naših službenika mora biti prioritet, a svaki napad na njih je napad na celokupno društvo", dodaje se u saopštenju.
 
Ističu da "svi zajedno moramo raditi na izgradnji bezbednijeg okruženja za sve, a posebno za one koji svakodnevno rizikuju svoje živote za zaštitu građana". 
"Očekujemo brzu i odlučnu akciju kako bismo osigurali da ovakvi incidenti ne postanu nova norma", zaključuje se u saopštenju ovog strukovnog udruženja.
 
Udruženje izražava saučešće porodici stradalog policijskog službenika Nikole Kršmanovića, kao i želju za brzim oporavkom povređenog kolege Vjekoslava Ilića.
  • @Iznenađen

    18.07.2024 21:37
    Pretpostavljam da si policajac, pa da ti odgovorim: kako se vi ponašate prema građanima, takvu reputaciju sami sebi stvarate (uzrok i posledica). Mnogo ste jaki kad treba na ulici nasumično legitimisati i pregledati džepove bez ikakvog povoda, mnogi od vas to čine bahato i nadmeno. Udaranje građana koji već leže od dobijenih batina (na protestima), je posebna priča. A ovaj policajac se nije žrtvovao za nas, nego je naleteo na opasnog čoveka i nastradao, što svakome može da se desi... Nemate empatije prema građanima (čast izuzecima), pa onda očekujete empatiju od istih građana?
  • izlažirano i

    18.07.2024 18:49
    iscenirano
    da se već iz aviona vidi.
  • Milan

    18.07.2024 16:50
    Policija i panciri
    Zao mi je nastradalog i povredjenog, svaki izgubljen zivot je tragedija. Policijski posao kao i mnogi drugi su visoko rizicni, mozda da se obezbede panciri za svakog policajca na ulici i terenu (saobraćajnog,i redovnog u patroli ) a ne samo specijalni odredi ili kada se ide u hapsenje. Nije ovo prvi koji je ubijen ili ranjen a da nije imao pancir

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti