Odbijen i drugi prigovor na tender za parterno uređenje Ulice Modene

Komisija za zaštitu prava ponuđača odbila je i drugi prigovor na tender za parterno uređenje Ulice Modene nakon završetka podzemne garaže, saznaje 021.rs.
Odbijen i drugi prigovor na tender za parterno uređenje Ulice Modene
Foto: 021.rs
Ukoliko ne bude novih prigovora na proceduru ili pomeranja rokova, ova javna nabavka bi trebalo konačno da se završi otvaranjem ponuda u utorak, 23. jula.
Zbog dosadašnjih prigovora i drugih promena u konkursnoj dokumentaciji, ovaj tender, vredan šest i po miliona evra,  već je produžen dva meseca.
Kako se vidi iz odluke republičke komisije, drugi prigovor je podnela firma Vojvodinaput iz Zrenjanina.
 
Oni su imali više primedbi na postupak javne nabavke, kao što je pitanje asfaltne baze i slično, ali osnovni prigovor je da Uprava za građevinsko zemljište traži da se isporuči kamen za popločavanje iz okoline Trenta u Italiji, iz kamenoloma koji je zatvoren i kojeg nema na tržištu, i da pri tome nema transparentno datog podatka šta treba da bude alternativa ovom građevinskom materijalu. Ova firma je Gradskoj upravi zamerila da prikriva podatke o tome koja vrsta kamena može biti ponuđena kao zamena za ovu crvenkastu nijansu iz Italije, kojeg, kako su naveli, nema na tržištu jer je kamenolom zatvoren.
 
Stavove Vojvodinaputa da je nabavka neispravna i da se onemogućava učestvovanje i drugih ponuđača, Komisija za zaštitu prava ponuđača nije prihvatila, tako da je njihova žalba odbijena i UGZI-u dozvoljeno da završi tender.
 
Ovo je drugi put da se odbija prigovor na ovaj tender, a prethodno se žalila firma PZP "Valjevo". Oni su se požalili na diskriminaciju ponuđača zbog uslova iz tendera da je potrebna asfaltna baza određenog kapaciteta i proizvodnih kapaciteta.
 
Produžavanje tenderske procedure zbog dva prigovora će sada verovatno uticati na to da se parterno uređenje prostora iznad podzemne garaže oduži i nekoliko nedelja ili meseci nakon završetka radova, koji će omogućiti da proradi garaža. Kako je izvođač pre nekoliko dana prijavio da su završeni radovi na konstrukciji, može se na kraju desiti da će automobili krenuti da se parkiraju, a iznad će i dalje trajati uređenje partera.
 
Podsetimo, parterno uređenje Modene predviđa da se behatonira veći deo ulice, sagrade fontane i delimično obavi ozelenjavanje, i ti radovi bi trebalo da traju osam meseci.
 
Centralni i najveći deo ulice iznad podzemne garaže će biti kombinacija behatoniranih površina, zelenila, fontane sa pešačkim ulazima/izlazima iz garaže i spomenikom Lazi Kostiću. Osim veće fontane, koja će biti duga 39 metara i široka 1,2 metra, planirana je još jedna manja u delu prema Trgu slobode između izlazne kućice i prostora trga.
 
Uz Tanurdžićevu palatu će biti i dalje koridor za prolaz vozila hitnih službi i komunalnih preduzeća, kao i biciklistička staza, dok će sa druge strane Modene biti prostor za letnje bašte lokala i pored njih se planira sadnja novog drveća. Između objekata i zone za letnje bašte projektovan je trotoar širine tri i po metra.
  • ns

    19.07.2024 13:34
    nikad kraja
    hoće li se to čudo završiti već jednom?
  • ///

    19.07.2024 13:31
    Unakazili ste pola Centra tim garazama. Ovo cemo tek da vidimo sta ce da bude, a ono pored Banovine je horor. Brasovan se u grobu prevrce...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti