Pavličić najavio reformu pred kraj mandata

Samo nekoliko meseci pred kraj svog mandata, gradonačelnik Igor Pavličić najavljuje korenite reforme u komunalnom sektoru.
Samo nekoliko meseci pred kraj svog mandata, gradonačelnik Igor Pavličić najavljuje korenite reforme u komunalnom sektoru.

Kao primer, aktuelni prvi čovek grada navodi da se iz budžeta grada Zelenilu ne može više plaćati košenje trave ili ambrozije ako to neki privatnik može da uradi po znatno nižoj ceni. Pavličić kaže da se problemi u javno-komunalnoj privredi grada više ne mogu rešavati od slučaja do slučaja, već da je neophodan sistemski pristup.

On dodaje da će gradske vlasti u narednom periodu pokušati kroz socijalni dijalog da objedine različite interese, pre nego što predlozi odluka o reformama u javno-komunalnim preduzećima dospeju na dnevni red Skupštine grada. S tim u vezi, gradonačelnik je pozvao sve sindikalne organizacije u gradu na usaglašavanje stavova po pitanju javno-privatnih partnerstava, budućih većih investicija, socijalnih programa i reformi javnih preduzeća.

Učešće u radu socijalno-ekonomskog saveta najavili su predsednik Saveza samostalnih sindikata grada Drago Đokić i predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Goran Papović.

Podsetimo da je predlog projekta javno-privatnog partnerstva Vodovoda povučen sa sednice Skupštine grada održane u petak. Nezvaničan razlog za to bilo je neslaganje unutar vladajuće koalicije o ovom pitanju, a zvaničan je to što još nije obrazovana državna komisija za javno-privatna partnerstva. (D.S.)

Komentari 118

  • sosa

    03.02.2012 21:07
    @daki - Rodni sto si muchko kolu?
    E, nasmeja me do suza čoveče...
  • dedzana

    03.02.2012 15:32
    -----
    Samo cu reci :HAHAHA!
  • 02.02.2012 17:00
    jana
    Kasno si se setio, sad je objavio, sad 2 meseca kampanje i? Druze, ne ostaje ti mesta za reforme kad imas jos 3, 4 meseca vlsti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti