Plaćanje parkinga po utrošenim minutima

"Parking servis" ponudio je Novosađanima novu uslugu - plaćanje parkinga po utrošenim minutima, takozvani "Start-stop parking sistem".
"Parking servis" ponudio je Novosađanima novu uslugu - plaćanje parkinga po utrošenim minutima, takozvani "Start-stop parking sistem".

Osnovna prednost servisa je, kako kažu u ovom gradskom preduzeću, ta što korisnici plaćaju efektivno vreme koje provedu na parkiralištu, budući da se na kraju meseca minuti provedeni na parkingu sabiraju i zaokružuju na prvi veći ceo sat, a zatim pomnože sa redovnom cenom u odgovarajućoj zoni. Račun za korišćenje stiže jednom mesečeno, elektronskom poštom, čiju je adresu korisnik naveo prilikom registracije. Odštampan račun može da stiže i poštom, ali se ta usluga dodatno naplaćuje sto dinara mesečno.

Sistem je osmišljen tako da, nakon registracije, korisnici mogu platiti parking mesto ili korišćenjem smart fon aplikacije na mobilnom telefonu ili preko veb portala. Za korisnike mobilnih telefona, najjednostavnije je da sa sajta http://startstop.parkingns.rs preuzmu aplikaciju prilagođenu svom modelu i prate uputstvo. Korišćenje ove usluge je omogućeno na većini mobilnih telefona, čak i starijih generacija. Oni koji više vole internet, mogu beležiti vreme parkiranja preko istog sajta.

Tehnička služba "Parking servisa" korisnicima stoji na raspolaganju i pruža pomoć prilikom instalacije aplikacije na telefon, kao i prilikom otklanjanja mogućih nedoumica. Registracija za korišćenje servisa može se obaviti u Filipa Višnjića 47, svakim radnim danom od osam do16 časova, kao i subotom od osam do 14 sati. Pitanja, primedbe i sugestije u vezi sa "Start-stop parking sistemom" građani mogu uputiti putem e-pošte na dresu startstop@parkingns.rs ili pozivom korisničkog centra na broj  472-41-40.

  • Peca

    31.01.2012 21:38
    A moze ovako ?
    Naplacivanje parkinga po utrosenim sredstvima za izgradnju istog. Bando reketaska, naplacujete mi moju muku.
  • Andrija Šrek

    31.01.2012 11:21
    !!!
    Kako je narod inteligentan kad treba "provaliti" kako žele da nas pokradu, na sitno, to je fenomenalno, strašno brza reakcija, svaka čast!
    Međutim, kad narod treba dobro da razmisli, prilikom glasanja na izborima, recimo, na duže staze, tu redovno pogreši...kako ovo objasniti?
  • 3opaH

    31.01.2012 11:05
    Crvena zona
    A šta se dešava sa vremenskim ograničenjem na 2 sata u crvenoj zoni? Da li to znači da mogu da ostanem 9 sati na parkingu?
    Koliko se sećam, vremensko ograničenje je uvedeno zbog toga da bi se smanjio broj parkiranih vozila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti