Miodrag Kostić ne može da kupi "Helenik šugar"

Komisija za zaštitu konkurencije objavila je rešenje kojim zabranjuje sprovođenje koncentracije između preduzeća "Sunoko" iz Novog Sada i "Helenik šugar industri" (Hellenic Sugar Industry) što praktično onemogućava kupovinu grčke šećerane.

Komisija za zaštitu konkurencije objavila je rešenje kojim zabranjuje sprovođenje koncentracije između preduzeća "Sunoko" iz Novog Sada i "Helenik šugar industri" (Hellenic Sugar Industry) što praktično onemogućava kupovinu grčke šećerane.

Kompanija "Sunoko" sastavni je deo "MK grupe" u vlasništvu Miodraga Kostića i konkurisala je prošle godine na tenderu za kupovinu grčke kompanije i sve do sada je čekala dozvolu Komisije za zaštitu konkurencije. Komisija je, međutim, rešenjem koje je objavila na svom sajtu, odbila predlog strukturnih mera koje je predložio "Sunoko" i zabranila koncentraciju.

Predsednik "MK grupe" Miodrag Kostić istakao je da bi, prilikom utvrđivanja da li neka kompanija može da zloupotrebi monopolski položaj, trebalo razmotriti šta se smatra njenim relevantnim tržištem. "Za "MK grupu" to svakako nije samo srpsko tržište, jer mi izvozimo i na tržište Evropske unije", napomenuo je Kostić.

Grčka vlada je raspisala prošle godine tender za prodaju 82,33 odsto akcija državne kompanije "Helenik šugar", koja osim pet fabrika u toj zemlji, od kojih su tri aktivne, ima i dve šećerane u Srbiji, Žabalj i Crvenku.

  • Peca

    01.02.2012 08:41
    Jadnik
    Miodragu Kosticu ne dozvoljavaju da kupi "I"...
  • slikao

    31.01.2012 13:11
    se
    ..kod svog zeme klovn Krastija u dvorištu.
    Sunce mu u kosi a zamišljeni pogled zaklane ovce mu bludi u daljinu

    E moji udbaši ...pa sve vas imam na spisku
    Od Kradomana Lažovića do ovog ćosavog gospodara života i smrti svih stanovnika Vojvodine

    Zanimljivost je da su svi kršne ljudine od metar i ćevap i svima je izgleda tenis u genima
  • Vrbas

    31.01.2012 11:58
    sve tužnije ...
    A CARNEX može ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti