Kakav je bio jun u Novom Sadu? Najtopliji do sada

Jun u Novom Sadu bio je najtopliji od 1948. godine. Bio je to ujedno i najtopliji jun u Srbiji.
Kakav je bio jun u Novom Sadu? Najtopliji do sada
Foto: 021.rs
Prosečna temperatura vazduha u Novom Sadu u junu 2024. bila je 24,3 stepena Celzijusa.
 
To je za 3,5 stepeni Celzijusa odstupanje od normale za period od 1991. do 2020. godine. To je jedno od većih zabeležnih odstupanja u gradovima u Srbiji prethodnog meseca.
Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Novom Sadu, kao i u većem delu Srbije, u junu je bilo ekstremno toplo. 
 
U vojvođanskoj prestonici zabeleženo je čak 20 tropskih dana u junu, čime je prevaziđen maksimum od 18 dana iz 2003. godine. 
Osim toga, bilo je i sedam tropskih noći, čime je prevaziđen prethodni maksimum iz 2021, kada je zabeleženo pet tropskih noći.
 
RHMZ je primetio i da je u junu u Novom Sadu bilo sušno, dok je u većem delu zemlje količina padavina bila u uobičajena.
 
  
 
Podsetimo, Novi Sad postaje sve toplije mesto i proživljavamo sve ekstremnije vremenske događaje. Više o klimatskim promenama i Novom Sadu čitajte na OVOM LINKU.
  • Njutn III

    22.07.2024 23:02
    Palite klimu pa će vam avgust biti još topliji. Neznalice
  • Njutn III

    22.07.2024 17:10
    Palite klimu pa će vam avgust biti još topliji. Neznalice
  • Dejan

    22.07.2024 11:06
    Ns
    Eto sta je gracka vlast uradila za svoje gradjane, dve cisterne vode i apel da se manje trosi voda jer je velika potrosnja sa Sremske strane ! Sve u svemu,jedno veliko nista, kad padni omanji pljusak,svi podputnjaci su pod vodom,iz NS moze da se izadje samo preko mosta ka Dunavu !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".