Novosađani se požalili na čekanje u redu za dokumente, stigao je i odgovor MUP

Novosadska policija potvrdila je za 021.rs da u šalter sali kod Mosta slobode radnim danima rade samo dva šaltera za izdavanje ličnih dokumenata.
Novosađani se požalili na čekanje u redu za dokumente, stigao je i odgovor MUP
Foto: 021.rs
Informacija iz MUP-a je poslata kao odgovor na naša pitanja na osnovu pritužbi građana da se nepotrebno stvaraju gužve time što su svi koji treba da podignu ličnu kartu, pasoš ili dobiju e-sertifikat prinuđeni da stoje pred jednim šalterom u sali na Limanu.
 
Mnogi sugrađani su posvedočili da ne radi više od dva šaltera i da redovi za preuzimanje ličnih dokumenta nisu od pre nekoliko dana, nego već duže vreme. 
U policiji se nisu direktno oglasili da li ima ili nema gužvi, ali su naveli da je, kao i svake godine u vreme godišnjih odmora, a naročito tokom letnjih meseci, pojačano interesovanje građana za podnošenje zahteva za izdavanje pasoša.
"U šalter sali na Bulevaru oslobođenja, trenutno, radnim danima, radi sedam šaltera. Na dva šaltera se primaju zahtevi za izdavanje ličnih karata i pasoša, dok se na dva šaltera vrši uručenje pomenutih dokumenata. Na tri šaltera primaju se zahtevi za izradu vozačkih dozvola i vrši uručenje istih. Subotom, u navedenoj šalter sali, funkcioniše povećan broj šaltera i to: pet šaltera za prijem zahteva za izdavanje ličnih karata i pasoša i četiri šaltera za uručenje pomenutih dokumenata. Na dva šaltera primaju se zahtevi za izradu vozačkih dozvola i vrši uručenje istih", navode iz Policijske uprave Novi Sad.
 
Oni su još podsetili da prednost prilikom podnošenja zahteva imaju starije osobe, trudnice, invalidi, kao i građani koji su za izdavanje pasoša uplatili taksu po hitnom postupku, kao i da je preko eUprave moguće zakazati termin za izdavanje lične karte i pasoša.
Dodaju i da svi građani sa područja Južno-bačkog okruga, u šta spadaju Novi Sad i 11 opština, mogu da podnesu zahtev za izdavanje ličnih dokumenata u bilo kojoj policijskoj stanici u okrugu, nezavisno od mesta prebivališta.
 
U dopisu iz policije nema objašnjenja zašto nema više šaltera za preuzimanje dokumenata, jer trenutno je to glavni problem i tu se stvaraju redovi u šalter sali kod Mosta slobode.
  • tako ce i da promene

    24.07.2024 20:06
    nesto
    Gde se Novosadjani zale? U komentarima, na drustvenim mrezama?
  • Градски пензионер ГП

    24.07.2024 20:06
    Није овај режим ни луд тако како изгледа ,са 65 година и категоријама Б,Ц више немаш 2 категорије него разграничене ,прво једна ти важи до фебруара друга до септембра ,па вадиш 2 лекарска уверења и 2 дозволе ,није гужва како каже МуП само чекаш око сат ипо да предаш,да те поново сликају ,па онда када дођеш по то опет сат ипо да ти издају пошто улазе неки преко везе баш ту где не треба веза ,оно трајна дозвола пуј пики па да се возаш уз лекарски аусвајс не може
  • Ivica_u_marici

    24.07.2024 18:02
    Kako da ulože u povećanje broja šaltera, opremu i kvalitetne ljude, kad opremaju kabinete, kuhinje, prave kupleraje po kancelarijama, a na rukovodećim mestima sve budala do budale sa izmišljenim diplomama i IQ ne većim od 80.
    Sve u svemu dno dna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".