Izložba "U susret Olimpijskim igrama" otvorena u Muzeju Vojvodine

Izložba "U susret Olimpijskim igrama" otvorena je u Muzeju Vojvodine povodom obeležavanja najveće sportske manifestacije na svetu.
Izložbu je otvorila predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, koja je tom prilikom rekla da izložba slavi sport i priču o Olimpijadi na naš, domaći način, prateći istovremeno svetske trendove.
 
"Ova izložba priča priču o našem učešću na svetskim igrama sporta, medaljama, istoriji naših nadanja i brojnim uspesima. O sportistima koji su proneli ime države u kojoj smo nekada živeli i u kojoj živimo sada", izjavila je Gojković i dodala da su izloženi predmeti samo delić bogate slike o učinku naših sportista na Olimpijadama, koji su imali zapaženu ulogu u većini sportova.
Gojković je ovom prilikom pomenula neke od naših sportskih velikana poput Milice Mandić, Novaka Đokovića, Ivane Španović i Nikole Jokića, i naglasila da se zahvaljujući njihovim nebrojenim dostignućima za našu zemlju zna i u najudaljenijim delovima planete.
 
"Sport je među najboljim načinima za međunarodnu afirmaciju i promociju zemlje, za šta je Srbija jedan od najboljih primera", rekla je Gojković.
Na otvaranju se obratila i v.d. direktora Muzeja Vojvodine Čarna Milinković.
 
"Ciklus koji smo posvetili pričama o Olimpijskim igrama završavamo na najlepši način - izložbom, koja je nastala kao odgovor na vašu potrebu da saznate još. Rodila se ideja da pokažemo da se u našoj Zbirci sporta čuva sećanje na prošle događaje koji su svoj vrhunac iskazali na najvažnijem sportskom događaju - Olimpijskim igrama", rekla je Milinković.
 
Izložba "U susret Olimpijskim igrama" predstavlja kratak istorijat Olimpijskih igara od obnavljanja 1896. godine, pa sve do danas. Ovim povodom, izložene su muzealije koje su povezane sa olimpijskim igrama i olimpijskim sportovima, olimpijska baklja, plakati i dokumenti koji se čuvaju u Zbirci sporta Muzeja Vojvodine, kao i lični predmeti naših sportista, osvajača olimpijskih medalja - Tadije Kačara, Vase Mijića i Aranke Binder.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti