Poslednji julski petak pred Novosađanima: Žurke, književne večeri, izložbe...

Poslednji julski petak pred Novosađanima biće pravi letnji.
Poslednji julski petak pred Novosađanima: Žurke, književne večeri, izložbe...
Foto: 021.rs
Dan će biti relativno prijatniji nego prethodnih dana, pa uživajte do nedelje, za kada je najavljeno čak 36 stepeni.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svim najvažnijim informacijama u gradu i šire. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
Predstojeći dani u Novom Sadu biće sunčani i topli. U petak će se temperatura kretati od 14 do 29 stepeni. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar.
 
Očekivana biometeorološka situacija imaće povoljan uticaj na većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolje. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i primena adekvatne UV zaštite.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina i ceo Begeč neće imati struje. U Novom Sadu neće biti struje od 8.30 do 10 časova Danila Kiša 12-14, 20, a za ostala naselja pogledajte OVDE.
 
Begeč od 13 do 14 časova neće imati ni struje ni vode, a razlog su radovi koje izvodi Elektrodistribucija Novi Sad.
 
Trasa autobusa GSP-a na liniji 4 biće izmenjena zbog radova na kolovozu u delu okretnice na Limanu 4, a izmena će trajati do 31. avgusta. Kako će se kretati pogledajte OVDE.
 
Obratite pažnju i na radove i izmene:
 
- Novosadska toplana počinje izgradnju vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Jaše Ignjatovića 6B, zbog čega će do 19. avgusta biti onemogućeno parkiranje vozila ispred pomenutog objekta.
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovodnog šahta, za vreme radova za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije zauzeta je krajnja desna saobraćajna traka ispred objekta broja 4 na Bulevaru Mihajla Pupina. Ova izmena će važiti do 18. septembra.
 
- Zbog izgradnje magistralnog vrelovoda i priključaka zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Ive Andrića. Radovi se izvode na prelasku Ulice Iva Andrića naspram objekta 7-9, u zoni raskrsnice sa Ulicom heroja Pinkija. Iz smera Ulice heroja Pinkija zabranjeno je desno skretanje u Ulicu Iva Andrića. Iz smera Ulice cara Dušana u Ulici Iva Andrića obavezno je skretanje desno u Ulicu heroja Pinkija. Iz smera Ulice narodnog fronta Ulica Iva Andrića je slepa, ali je omogućen ulazak i izlazak vozila na lokalnu saobraćajnicu kod objekta 9-11. Ova faza radova trajaće do 30. jula, a sve faze zajedno do 31. avgusta.
 
- Zbog nastavka rekonstrukcije vrelovoda u bloku Avijatičarske i Pančevačke ulice izmenjen je režim saobraćaja. Radovi se izvode u blokovskom delu Pančevačke ulice, od Ulice Vase Miskina do Ulice Nikole Mirkova, a oni podrazumevaju i rekonstrukciju vrelovodnih priključaka za objekte na Rumenačkom putu 17-19 i 27-29. Pančevačka ulica je otvorena za saobraćaj, a zabranjen je saobraćaj i ukinut parking u blokovskoj saobraćajnici u gorepomenutom delu Pančevačke ulice. Rok za završetak radova u ovoj fazi je 30. avgust.
 
- Privremeno je zabranjen saobraćaj u Fruškogorskoj ulici kod broja 16, kao i na raskrsnici Fruškogorske i Ulice Drage Spasić zbog izgradnje i rekonstrukcije kanalizacione mreže. Ova izmena će važiti do 15. avgusta.
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovoda u bloku između Ulice Stevana Hristića i Futoškog puta, zabranjen je saobraćaj u blokovskom delu tih ulica. Radovi bi trebalo da budu gotovi do 10. septembra.
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovoda u bloku od Ulice Branimira Ćosića do Bulevara kralja Petra I 59, izmenjen je režim saobraćaja u fazama: U prvoj fazi, za vreme radova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen u delu Majevičke ulice, od raskrsnice sa Ulicom Branimira Ćosića do objekta u Ulici Majevička 2. U drugoj fazi radova u delu Ulice Branimira Ćosića, od Majevičke ulice, do raskrsnice sa Bulevarom kralja Petra I, biće obustavljen saobraćaj u desnoj kolovoznoj traci, te će se saobraćaj odvijati dvosmerno u levoj kolovoznoj traci. Planirani rok završetka radova po svim fazama je 3. septembar.
 
- Zbog radova u prolazu Nikolajevske porte saobraćaj u ovom delu centra je potpuno zabranjen. Planirani rok za završetak radova je 7. avgust.
 
- Režim saobraćaja je izmenjen i zbog radova u Pančevačkoj, od Ulice Nikole Mirkova do Oblačića Rada i u Ulici Dimitrija Milovanova, od raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom do objekta broj 2 u Ulici Dimitrija Milovanova. Saobraćaj je zabranjen u delu Ulice Pančevačke, od Ulice Nikole Mirkova do Ulice Oblačića Rada i u delu Ulice Dimitrija Milovanova, od broja 2 do Ulice Pančevačke. Zabranjen je saobraćaj u Ulici Oblačića Rada u zoni raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom. Ulica Dimitrija Milovanova iz smera Ulice Nikole Mirkova, Ulica Boška Vrebalova iz smera Nikole Mirkova i Ulica Oblačića Rada iz smera Rumenačkog puta su "slepe". Planirani rok za završetak ovih radova je 7. avgust.
Gde ići?
 
Novosadski country blues trio The Bad Week nastupiće u 20 časova u Američkom kutku, u okviru programa A Taste of The Sates.
 
Kroz izložbu "Svesno napuštanje realnosti: Sava Sekulić i Ilija Bosilj", u Galeriji Matice srpske, u 19 časova vodiće Jovana Simić, muzejska edukatorka GMS.
 
Žurka Insurgency počinje u 19 časova u Kulturnom centru LAB.
 
U okviru Književnog klabinga se u Omladinskom centru CK13 od 18 časova čitaju "Pisma iz Havane" književnika Ivana Ivanjija.
 
U biblioteci na Štrandu će se u okviru letnjeg Čitalačkog kluba čitati "Sneško" norveškog pisca Ju Nesbea.
 
Gypsy Jazz Duo Night počinje u 21h u Kafa&Kafa.
 
Tango Milonga Encantadora počinje u 22.15 časova u Allegro Plesnoj školi.
  • albino

    26.07.2024 07:39
    Petak - moj najomiljeniji dan.

    Beskonacno sam srecan sto cu danasnji petak provesti veselo i srecno.

    Beskrajno sam zahvalan sudbini sto mi je omogucila da zivim u ovom izuzetno razvijenom i snaznom ekonomskom dzinu.

    Ovaj neprikosnoveni lider regiona mi uvek pruza razloge za veliku radost i uzivanje.

    Jako sam sad srecan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".