Sudski spor koči renoviranje stanice

Renoviranje Međumesne autobuske stanice, o kojem se dugo govori, a čiji izgled ne priliči drugom po veličini gradu u zemlji, nije izvestan u ovoj godini.
Renoviranje Međumesne autobuske stanice, o kojem se dugo govori, a čiji izgled ne priliči drugom po veličini gradu u zemlji, nije izvestan u ovoj godini.

Ipak, neke radnje na modernizaciji se preduzimaju, a plan je da se u ovoj i narednoj godini u obnovu uloži skoro 50 miliona dinara, kaže za Radio 021 direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća, Branislav Bogaroški.

"Međutim, problem je već nekoliko godina u nazad, jer zbog nerešenih odnosa sa ATP-om, odnosno Ilijom Devićem, ne možemo da počnemo radove. Stalno procenjujemo da li da uložimo u stanicu ili ne. Ne želimo da dođemo u situaciju da uložimo 50 miliona, pa da se na kraju ispostavi da ta stanica više neće biti međumesna. To bi bilo neodgovorno s naše strane", smatra direktor Gradskog saboraćajnog preduzeća. Bogaroški objašnjava da, ukoliko se spor s Ilijom Devićem koji je finansirao izgradnju stanice na placu ATP "Vojvodina" reši u korist Grada, Međumesna autobuska stanica može da se za godinu i po dana sredi i bude na nivou koji Novi Sad zaslužuje.

On kaže da je postavljanje barijera pri kraju, kao i da je u planu postavljanje aparata preko kojih bi karte mogle da se kupuju 24 sata dnevno. "Zaključili smo ugovor za rekonstrukciju nadstrešnice, treba da se uradi projekat i izvedu elektro radovi na kompletnoj mreži na MAS-u, predvideli smo kompletnu zamenu trafika, betoniranje novih staza i izgradnju novih osim perona s nadstrešnicom", kaže Bogaroški. Sve to trebalo bi da košta manje od 50 miliona dinara, a novac bi obezbedilo Gradsko saobraćajno.

Podsetimo da je na Međumesnoj autobuskoj stanici u toku testiranje elektronskih barijera za ulaz na perone. Na kupljenoj karti za prevoz i peronskoj karti za jedan prolaz, štampa se bar kod koji otključava barijeru. Pretplatne peronske markice zamenjuju se beskontaktnim karticama koje su personalizovane u sistemu i odnose se na određenog korisnika i na dokument za koji važe. Dok traje probna faza, u funkciji će biti i stari i novi način ulaska na perone, a o završetku testiranja novog načina rada Gradsko saboraćajno će blagovremeno informisati putnike. (D.S.)

  • Peca

    04.02.2012 16:58
    @Jordan-Strazbur
    Pitanje i nije pitanje.To sto je stvar u Strazburu ne znaci da je Devic i slicni u pravu. Broj dva, sta spominjes Evropsku Uniju kakve mi, osim uvlakacke DS, veze imamo sa njom. Broj tri, ne mogu ja da prodam tvoj auto prijalo to meni Tebi ili tvojim Evropljanima u Strazburu. Iz teksta mozes zakljuciti da nisam emotivan a ni besan i nisam i nikada necu zaboraviti da je moje moje, a ne ono sto mi tamo neka EU pripise po tamo nekim stanadardima nevladinih bisera sto se pred svinje bacaju. Nista licno i nemoj mi zameriti, jednostavno ja to vidim ovako.
  • Kyza74

    03.02.2012 07:34
    @Jo
    Al, je tebi dobro! CIA, Vatikan, Turci...
    O čemu ti to? Osnovna razlika je što sada stanica pripada građanima, a onako privatniku. Osnivač GSP-a je grad, i on sa njim upravlja. Ni jedna odluka, ni jedno poskupljenje se ne može doneti, a da skupština grada to ne odobri. Ko ti garantuje da ako Dević uzme stanicu peron neće biti 500 dinara. Niko!
  • Bane

    03.02.2012 06:37
    Izmisljotina
    Eh taj Devic je vec izgubio. Kada bi stvarno bio vlasnik ATP i kada bi zaista bilo moguce potpisati tako nesto sto je on potpisao sa Majom...he he.
    Covek proslih vremena koji jos ne shvata da mu je proslo vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".