Egereši: Ekstremisti neće narušiti vrednosti Vojvodine

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas u Briselu da pokrajinske vlasti nikada neće dozvoliti ekstremistima da naruše vrednosti Vojvodine.
Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas u Briselu da pokrajinske vlasti nikada neće dozvoliti ekstremistima da naruše vrednosti Vojvodine.

Egereši je u razgovoru s poslanicom u Evropskom parlamentu Doris Pak rekao da su prošlonedeljni napadi na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske u Novom Sadu i u Rumi bili "huliganski čin organizovane grupe" koji je u Vojvodini ocenjen kao "sraman i nedopustiv". "Tolerancija, međunacionalno i međuversko uvažavanje i poštovanje temelji su na kojima čuvamo naše multietničko društvo. Baš kao i Evropa, Vojvodina je jaka onoliko koliko se uvažavaju sve nacionalne zajednice koje u njoj žive i sigurno je da nikada nećemo dozvoliti ekstremistima da naruše naš način života", poručio je Egereši.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Egereši je sa Doris Pak razgovarao o potrebi jačanja evropskog duha u Srbiji i snažnog suprotstavljanja pokušajima pojedinaca i grupa koje deluju motivisane nacionalnom, verskom i svakom drugom mržnjom i netrpeljivošću. "Za našu zemlju je od suštinske važnosti da, u trenutnom zastoju u procesu dobijanja statusa kandidata, ne odustane od promovisanja i uvođenja evropskih standarda i evropskih vrednosti u svim oblastima", kazao je Egereši.

Egereši i Doris Pak su za kraj aprila dogovorili posetu ove evropske poslanice Vojvodini, kako bi se realizovala edukativna akcija u kojoj će biti podeljen veliki broj knjiga i udžbenika na nemačkom jeziku, za decu do 14 godina u Vojvodini.

Egereši je prethodno u Ulmu razgovarao sa gradonačelnikom ovog nemačkog grada i predsednikom Saveta podunavskih gradova i regija Ivom Generom o pronalaženju izvora finansiranja za zajedničke i pojedinačne projekte podunavskih gradova i regija u okviru Dunavske strategije.

  • ZsuZsanna

    02.02.2012 15:59
    ne znam
    mora da sam neki izrod mađarski, ali posle onog gnusnog saopštenja Predsedništva SVM o potrebi da Tadić pomiluje petoricu Temerinaca koji su izvršili strašan zločin,malo je reći da me nervira ovaj Egeresi Sándor koji ode čak do Brisela da bi nešto smatrao i poručivao.Bla,bla,bla i pokoje krečenje grafita...To više nije dovoljno.Stvarno mi je dosta ovog lika koji se ponaša kao da je državnik Titovog kalibra. Tompusi tu ne pomažu.I on i SVM trebali bi mnogo i više i bolje da rade u korist svih nas, a ne samo za sebe i naročito ne za Temerice.
  • Jr Kif

    02.02.2012 08:00
    jedva cekam da glasam za SVM
    pa da vidim kako se oni resiti
    problem "ekstremista", jedva cekam demokraciju
    po meri madzara !

    Zivela ne zavisna i medzunarodno priznata Fojvodina!
  • Mirko

    02.02.2012 06:54
    Huligani
    Ja bih vise rekao da se radi o krizi i neobrazovanosti drushtva...

    Samo glupav i neobrazovan narod bi i izazvao rat 90-tih, od tad nije mnogo pametniji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".