Popovu uručena Februarska nagrada

Povodom Dana Grada, u Srpskom narodnom pozorištu održana je Svečana akademija, u okviru koje je uručena Februarska nagrada ovogodišnjem laureatu doktoru Dušanu Popovu, autoru Enciklopedije Novog Sada.

Povodom Dana Grada, u Srpskom narodnom pozorištu održana je Svečana akademija, u okviru koje je uručena Februarska nagrada ovogodišnjem laureatu doktoru Dušanu Popovu, autoru Enciklopedije Novog Sada.

Kako je naglasio Popov, podatke o ličnostima, ustanovama i organizacijama za Enciklopediju je počeo da prikuplja još 1945. godine kada je došao u Novi Sad. - Radeći kao novinar mnogo sam saznavao o ljudima i događajima, što mi je mnogo olakšalo prikupljanje građe za Enciklopediju Novog Sada, a na taj način došao sam i do brojnih fotografija - rekao je Popov.

- Dušan Popov je autentični duh Novog Sada i Vojvodine trajno urezao u jedinstvenu enciklopediju u kojoj je kroz sudbine ljudi i događaje oslikan, i za buduće generacije zapamćen, naš Novi Sad. U ime Grada, srdačno čestitam jednom od najzaslužnijih pregalaca na istraživanju, negovanju i afirmisanju kulturno istorijske tradicije Novog Sada i Pokrajine, uz želju da njegov dalji rad bude bar podjednako uspešan kao i dosadašnji - istakao je gradonačelnik Igor Pavličić.

Posebnu nagradu dobio je muzičar Olah Vince, za izuzetan doprinos razvoju multikulturalnosti, iskazan muzikom i društvenim radom i aktivizmom za učešće Roma u kulturnom i javnom životu Novog Sada.

  • 04.02.2012 22:07
    Važno!
    Takodje potvrdjujem činjenicu da JAKO veliki deo zasluga na izradi Enciklopedije Novog Sada pripada gospodinu Bogdanu Stanojevu!!!
  • 02.02.2012 08:49
    DA SE ZNA
    Veliki deo zasluga na izradi Enciklopedije Novog Sada pripada gospodinu profesoru Bogdanu Stanojevu, visegodisnjem prvom saradniku ovogodisnjeg laureata, koji je dao ogroman operativni doprinos na izradi ovog kapitalnog dela.
  • Lala_Neznanov

    02.02.2012 08:02
    cestitke
    sve cestitke gospodinu popovu na visedecenijskom radu i 30 tomova enciklopedije novog sada...

    srecan sam da ih na polici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".