Počinje izgradnja 1,5 km kanalizacije na Adicama: Menjaće se i režim saobraćaja

Izgradnja oko 1,5 km kanalizacione mreže počinje na Adicama, a biće izmenjen i režim saobraćaja.
Počinje izgradnja 1,5 km kanalizacije na Adicama: Menjaće se i režim saobraćaja
Foto: 021.rs
Kako je saopšteno iz Gradske kuće, radovi počinju u ulicama Svetolika Rankovića, Jovana Bjelića, Nova, Cetinjskoj i Mladena Stojanovića, što predstavlja prvu fazu radova u okviru velikog projekta izgradnje kanalizacione mreže otpadnih voda na ovom prostoru.
 
Projektom je predviđena izgradnja kanalizacione mreže u delu naselja severno i južno od Novosadskog puta, kao i izgradnja dve crpne stanice. 
Planirana je fazna izgradnja kanalizacione mreže po slivovima: sliv Marije Bursać, sliv Somborska, sliv Novosadski put, sliv Devet Jugovića i sliv Cerska.
 
"Na ovom lokalitetu ne postoji izgrađena kanalizaciona mreža otpadnih voda sem u delu ulica koje pripadaju slivu Devet Jugovića, kao i Ulici Cetinjska koja pripada slivu Marije Bursać. Izvedena kanalizacija je nelegalna i nije usklađena sa planskom dokumentacijom, te je od izuzetnog značaja da se i u ovim ulicama izgradi funkcionalna kanalizaciona mreža sa punim kapacitetom", kažu u Gradu.
U prvoj fazi radova gradiće se kanalizaciona mreža u slivu Marije Bursać. Izgradnjom kanalizacije u navedenih pet ulica 111 domaćinstava će dobiti mogućnost da se priključi na mrežu, čime će biti rešen problem sa septičkim jamama i odvođenjem otpadnih voda. 
 
Ovi radovi koštaju 65.972.817 dinara, a rok za realizaciju je šest meseci.
 
Zbog ovih radova, od 1. avgusta ove, pa do 27. januara 2025. godine biće obustavljen saobraćaj u ulicama Svetolika Rankovića, Jovana Bjelića, Nova, Cetinjska i Mladena Stojanovića. U prvih nekoliko dana avgusta, dok traju pripremni radovi, kolski saobraćaj će moći da se odvija, a tokom čitavog perioda realizacije radova pešacima će biti omogućeno kretanje i prilaz objektima.
 
"Apelujemo na građane da imaju strpljenja i poštuju saobraćajnu signalizaciju u zoni izvođenja radova", kažu u gradskoj upravi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti