Gojković u Karlovcima: Ako uradimo dobro infrastrukturne projekte, porašće broj stanovnika

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković obišla je Sremske Karlovce i najavila da će Pokrajina u narednom periodu obezbediti 150 miliona dinara za ovu opštinu.
Gojković u Karlovcima: Ako uradimo dobro infrastrukturne projekte, porašće broj stanovnika
Foto: 021.rs
Kako je dodala, nakon rebalansa budžeta biće izdvojena i dodatna sredstva.
 
Ona je razgovarala sa čelnicima ove opštine.
"Pričali smo o potrebi da se završe rekonstrukcija i adaptacija glavnih i važnijih sporednih ulica u Sremskim Karlovcima, potrebi za dečijim igralištima, ali i o velikim projektima kao što je izgradnja sportske hale i otvorenog bazena. Svi ti projekti treba da doprinesu poboljšanju života građana, ali i da privuku ljude iz Novog Sada i drugih delova Vojvodine da Sremske Karlovce izaberu za rad i život", izjavila je Gojković.
Tema razgovora bila je izgradnja Doma kulture.
 
"Karlovci treba, pre svega, da budu dobri za građane koji ovde žive, kojih trenutno ima oko 8.000. Ako uradimo dobro infrastrukturne projekte, verujem da će Karlovci imati rast stanovništva u nekom skorijem periodu", istakla je Gojković.
 
Razgovarano je i o primeni Zakona o revitalizaciji Sremskih Karlovaca, kao i o ponovnom radu Odbora za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca, koji bi sumirao sve projekte i uklopio se u, kako je navela, sada već novu ulogu Sremskih Karlovaca koju su dobili u projektu "Skok u budućnost", čime će Sremski Karlovci postati aktivni činilac i projekta "Ekspo 2027".
 
"Mnogo se očekuje od tih projekata, od novog lica Sremskih Karlovaca, jer se pretpostavlja da će ljudi koji budu dolazili u Beograd iskoristiti priliku da dođu u Sremske Karlovce i Novi Sad, kako zbog blizine, tako i zbog brze pruge", navela je Gojković.
  • Cornholio

    31.07.2024 22:03
    //
    Gde Šešeljuga nogom kroči tu trava ne raste i sreće nema...
  • Алиса у земљи чуда

    30.07.2024 21:58
    Тако обећа нову бус станицу ,рекултивирано Лединачко језеро са хотелом и бунгаловима ,грађани могу да се увере и у бус станицу и у језеро ако није шикара онда је стрњика од уговора,договора ,речи и дела ,боље да се мане Ср.Карловаца поквари ће и гроб Бранка Радичевића
  • Novosađanka

    30.07.2024 19:07
    Kako da ne
    E kad je Maja obećala budite sigurni da će se sve to ostvariti. Evo , mi u NS imamo divnu autobusku stanicu koju je izgradila naša Maja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti