Odobornici se sastaju još samo jednom

Skupština grada u sadašnjem sazivu, održaće samo još jednu sednicu do predstojećih izbora.
Skupština grada u sadašnjem sazivu, održaće samo još jednu sednicu do predstojećih izbora.

Sednica bi trebalo da se održi krajem marta, što znači da skoro dva meseca neće biti zasedanja, saznaje "Dnevnik". Očekuje se da će predsednik gradskog parlamenta, Aleksandar Jovanović, zakazati sednicu kako bi se vd dužnosti direktorice Zavoda za izgradnju grada, Mirjana Dejanović i "Lisja", Zorica Bajkin Jovanović, izabrale za direktorice tih gradskih preduzeća. Konstitutivna sednica novog saziva gradske Skupštine, trebalo bi da se održi krajem juna, odnosno nakon lokalnih izbora, koji se očekuju 6. maja.

Sadašnji saziv novosadskog parlamenta održao je 48 sednica, a ostaće upamćen po čestim promenama odbornika, kao i partijskih boja predstavnika građana. U većini slučajeva sednice su kasnile po nekoliko sati, nekoliko puta su odbornici radili do kasno u noć, a jedna sednica održana je u Skupštini Vojvodine, zbog prethodnog pokušaja meštana Bocki da nasilno uđu na sednicu Skupštine grada.

Za bezmalo četiri godine, DSS je izgubio, a SPO formirao odborničku grupu. Formirana je i odbornička grupa Ujedinjenih regiona Srbije, dok je DS povećao broj svojih odbornika. Naprednjaci su učestvovali u radu parlamenta na početku saziva, ali su kasnije mandati vraćeni radikalima.

  • miki

    03.02.2012 08:49
    I Vi ste svoje iskoristili. Sretan Vam put a mi opet idemo u nepoznato ali bez Vas.
  • 03.02.2012 08:17
    pozuriti
    sto pre izbori... a onda pazite sta zaokruzujete!
  • Mishko

    03.02.2012 07:20
    @Sedam
    A sta mislite kako li je nama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".