VIDEO: U Sremskoj Kamenici predstavljeni budući saobraćajci; Dačić poručio: Učite od starijih kolega

Polaznici 45. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, koji će biti saobraćajni policajci, danas su svečano promovisani.
"Danas sam posebno ponosan, jer prisustvujemo, prema oceni starešina i predavača, promociji najbolje klase u poslednjih pet klasa. Odabrali ste da budete saobraćajni policajci i verujem da su vas starešine i predavači upoznali sa odgovornošću koje taj poziv nosi. Isto tako, siguran sam da ste ovde u Centru za osnovnu policijsku obuku stekli znanje i veštine neophodne za uspešno obavljanje svojih dužnosti. Vi ćete voditi računa o uređenju, poštovanju saobraćajnih propisa i bezbednosti na srpskim putevima. To zahteva pozornost, kontinuiranu posvećenost, doslednost i pre svega jak karakter i integritet", poručio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
Kako je naglasio, jedini interes u radu i postupanju mora da bude bezbednost svih učesnika u saobraćaju i poštovanje zakona i propisa. 
 
"Vaše porodice usadile su vam vrednosti na kojima se grade časni i pošteni ljudi. Država vam je omogućila obuku, dobićete ovlašćenja i moć. Vaša je obaveza da poštujete zakone i Ustav Srbije. Ni na trenutak ne smete zanemariti da ste vi ti koji dajete primer pravilnog i bezbednog ponašanja, a imaćete priliku i da utičete na ponašanje drugih, ukoliko primetite nepoštovanje saobraćajnih propisa. Budite visoko profesionalni, ljubazni i strpljivi prema učesnicima u saobraćaju. Svaka sprečena saobraćajna nezgoda, svaki spaseni život je uspeh", istakao je Dačić.
Poručio im je da nastave da uče od starijih kolega, da se usavršavaju i da ne posustaju u doprinosu boljoj i sigurnoj saobraćajnoj sredini.
 
 
Dačić je uručio priznanja najbolje rangiranim polaznicima u klasi - Ivani Ladik, Ivani Brajković i Nataši Stojanović.
  • Mali

    31.07.2024 16:51
    Učite od starijih kolega kako uzeti dve,tri crvene..Kamere su budućnost i EXPO za našu budućnost,nesto kao var u fudbalu ali kako dati dve crvene kameri????Budisava selo malo za kamere sve bi dalo!Sve bi dalo za par slika Budisava masa Dika!!!!
  • JS

    31.07.2024 14:48
    Od starijih kolega
  • w/e

    31.07.2024 14:44
    cool
    Ucite kako da vam ubace novcanice u putne isprave tako da kamera ne snimi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti