Uručeni ključevi 20 stanova po konkursu za prodaju po neprofitnim uslovima

Porodicama koje su dobile mogućnost kupovine stana putem Konkursa za prodaju stanova po neprofitnim uslovima u Ulici somborska rampa 20, u lameli 5, danas su uručeni ključevi.
Uručeni ključevi 20 stanova po konkursu za prodaju po neprofitnim uslovima
Foto: Grad Novi Sad

U maju je, po istom konkursu, izabranim korisnicima predato na korišćenje pet stanova za petočlana domaćinstva, dok su danas uručeni ključevi preostalih 20 stanova za dvočlana, tročlana i četvoročlana domaćinstva. 

"U poslednjih pet godina sprovedena su četiri konkursa za prodaju stanova po neprofitnim uslovima. Do sada je na ovaj način prodato ukupno 55 stanova. Grad Novi Sad putem Stambene agencije, na ovoj lokaciji planira još 150 stanova u dve lamele, sa po 75 stanova. U toku je izgradnja lamele 3 čiji se završetak očekuje početkom 2025. godine. Specifično za ovu lamelu je to što će ovog puta biti omogućena i kupovina stana za jednočlano domaćinstvo", rekao je gradonačelnik Milan Đurić.
Cena metra kvadratnog u lameli 5 iznosila je 116 hiljada dinara, a plaćanje je omogućeno u celosti ili na rate, najviše do 240 mesečnih rata. 
 
Zakonom je propisano ograničenje u raspolaganju, a Grad upisuje hipoteku na stanovima do konačne isplate.
 
  • saller.ns65

    02.08.2024 09:25
    Čista korupcija.
  • Boško

    02.08.2024 08:39
    Osetna razlika
    Stanovi se dele "za domaćinstva" a ne za porodice, što je ogromna razlika. Pojam jednočlano domaćinstvo je upravo uveden zbog ovoga.
  • eufemizmi

    01.08.2024 16:57
    "konkurs"
    ha ha h hahhahaahhahhahahahahahahahaaaa.............

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti