Studenti FTN-a ostvarili uspeh na svetskom takmičenju u Budimpešti

Studenti novosadskog Fakulteta tehničkih nauka ostvarili su uspeh na svetskom takmičenju u Budimpešti "Youth Innovation Competition on Global Governance".
Studenti FTN-a ostvarili uspeh na svetskom takmičenju u Budimpešti
Foto: 021.rs
Studentkinja Milica Živković bila je u timu koji je osvojio nagradu za najbolji projekat na takmičenju.
 
I Dimitrije Sviralković i Dina Bakić učestvovali su u finalnoj rundi takmičenja gde je bilo devet najboljih timova na svetu.
Takmičenje, koje se sastojalo iz dve runde, okupilo je više od 80 studentskih timova iz celog sveta, koji su predstavili svoje inovativne projektne predloge na temu globalnog upravljanja. 
 
Nakon stručne evaluacije, tim FTN-a sa modula Projektni menadžment, koji su činili Milica Živković, Dimitrije Sviralković i Dina Bakić, uz mentorsku podršku doc. dr Danijele Ćirić Lalić i asistentkinje Milene Savković, plasirao se u finalnu rundu kao jedan od devet najboljih na svetu.
Tokom finalne runde, održane u Mađarskoj, učesnici podeljeni u globalne timove radili su na grupnom projektu koji se uklapao u temu finala.
 
Tim u kome je bila Milica Živković odneo je pobedu sa projektom "Creating the International Bank of Human Values", osvojivši nagradu za najvredniji projekat na ovom svetskom takmičenju.
 
Misija ovog takmičenja, pokrenutog još 2007. godine, je podsticanje inovativnih rešenja u vezi sa globalnim izazovima i pružanje prilike mladima iz celog sveta da iskažu svoje ideje.
 
Godine 2017, ovo takmičenje je dobilo nagradu za "najistaknutiji međunarodni projekat za mlade" od Astana Expoa.
  • Milana

    02.08.2024 18:23
    Nauka vs sport
    Hoće li oni dobiti 100-200 hiljada evra? Zaslužili su više od drugih. To je podstrek da ostanu ovde. I bez penzije od 35e godine.
  • Dejan

    02.08.2024 18:14
    Svaka čast studentima i naravno dekanu prof. dr Borisu Dumniću!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti