Reakcija direktorke Gradskog zelenila

Direktorka "Gradskog zelenila" Nataša Rašeta reagovala je na tekst objavljen jutros na ovom portalu o otpremnini koju je nedavno dobila bivša finansijska direktorka tog preduzeća Ana Ferko i objasnila da je Ferko kada je proglašena za tehnološki višak imala zakonsko pravo da radi još duži niz godina.

Direktorka "Gradskog zelenila" Nataša Rašeta reagovala je na tekst objavljen jutros na ovom portalu o otpremnini koju je nedavno dobila bivša finansijska direktorka tog preduzeća Ana Ferko i objasnila da je Ferko kada je proglašena za tehnološki višak imala zakonsko pravo da radi još duži niz godina.

- Starosna penzija ostvaruje se kada osiguranik navrši 45 godina staža, a po Zakonu o radu radni odnos prestaje kada zaposleni navrši 65 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja. Dakle, Ana Ferko je u trenutku odlaska imala 59 godina i skoro četiri meseca života i ukupno 34 godine, dva meseca i dva dana staža. Jasno je da je u našem preduzeću, po zakonu, imala mogućnost i pravo da radi još nekoliko godina i to joj niko ne bi mogao osporiti - navodi Rašeta.

Ona dodaje da u Zelenilu ima još određen broj radnika koji ispunjavaju ili će uskoro ispuniti jedan od uslova za odlazak u penziju, ali, takođe, nameravaju da iskoriste zakonsko pravo i ostanu da rade dok ne ostvare oba uslova, jer im tako više odgovara. Rašeta smatra da nije osnovan deo teksta u kom se kaže da je na mesto Ane Ferko odmah po odlasku zaposlena Vidosava Dotlić, jer je Dotlićeva u preduzeće došla pre nego što je Ana Ferko proglašena tehnološkim viškom.

Dodaje se i da je sve u vezi sa spornim slučajem urađeno u skladu sa zakonom i Kolektivnim ugovorom potpisanim sa Sindikatom oktobra 2010. godine.

  • Justicija

    03.02.2012 23:16
    Jel ova stvarno misli da ce necim uspeti da opravda postupak pomenute?
  • Mila ns

    03.02.2012 23:00
    u prevodu-gradjani opet smo vas "tek tek pokrali"
  • Vojv

    03.02.2012 20:38
    ******
    Ovo nije prvi put da neki drzavni sluzbenik uradi nesto krajne nemoralno i nepravedno, i onda se pravda da je taj postupak po zakonu. Nema goreg opravdanja, nego da nam govori da je zeznuo drzavu ali da je zbog rupe u zakonu to dozvoljeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".