Raspisan poziv za energetsku sanaciju kuća i stanova u Novom Sadu: Prijave od 16. avgusta

Novi Sad je raspisao javni poziv za podršku građanima u sprovođenju mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima.
Raspisan poziv za energetsku sanaciju kuća i stanova u Novom Sadu: Prijave od 16. avgusta
Foto: Pixabay
Neke od mera koje su predviđene konkursom su zamena vrata i prozora, postavljanje termičke izolacije, zamena grejača kotlom na prirodni gas, ugradnja toplotnih pumpi i ugradnja solarnih panela. 
Ukupna sredstva koje Grad zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike dodeljuje iznose 31.250.000 dinara.
Maksimalni iznos bespovratnih sredstava razlikuje se u zavisnosti od mere za koju građani podnose zahtev, kao i od toga da li je reč o porodičnoj kući ili stanu, a iznose od 20.000 do 546.000 dinara. 
 
Uslovi prijave su da je objekat legalno izgrađen, da je podnosilac prijave ili vlasnik objekta ili korisnik objekta sa prijavom prebivališta, kao i da se u objektu stanuje tokom cele godine. 
 
Podnošenje prijava počinje u petak, 16. avgusta. Potrebna dokumentacija može se pronaći na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine
  • Mile

    06.08.2024 15:29
    Smanji ribu Bozo
    Prosle godine se prijavimo sa idejom da zamenimo stolariju u prizemlju.
    5 prozora 140x140, troje balkonskih vrata, dva mala prozora na kupatilu.
    Poslao baja ponudu 7900 evra :)
    Rekoh mu pa rodjeni nismo jeli bokte da je toliki racun.

    U nasoj izvedbi sve je kostalo 5000 i uz to mermerne klupice za prozore i dva komarnika metalna, klizna na balkonima spavacih soba. Tri ponudjaca, priblizne cene bile. Odlucio je rok.

    Pranje para i namestaljke.
  • Nn

    06.08.2024 14:49
    @Laki:
    Majstori i dalje rade za 12e, a resto ide nazad u dzep osobi iz vlasti
  • Maja

    06.08.2024 14:01
    Ugradnja
    Zato sto su firme morale da daju procenat da se nadju na tom spisku. I neko mora da se ugradi za svaki obavljeni posao. Tako se drzavne pare preliju u privatne dzepove….

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti