Propada čenejski aerodrom pod kadrovanjem članova DS-a

Upravni odbor Aerokluba Novi Sad, izabran pretprošle godine na vanrednoj sednici nakon što se u ovo društvo preko noći učlanilo preko 150 članova Demokratske stranke, vodi letački klub ka propasti kako bi zemljište bilo prodato budzašto, smatraju stari članovi Aerokluba.
Upravni odbor Aerokluba Novi Sad, izabran pretprošle godine na vanrednoj sednici nakon što se u ovo društvo preko noći učlanilo preko 150 članova Demokratske stranke, vodi letački klub ka propasti kako bi zemljište bilo prodato budzašto, smatraju stari članovi Aerokluba.

Prema rečima jednog od najpoznatijih novosadskih pilota Ivana Filka, na čenejskom aerodromu je zbog dugovanja isključena struja, dok je u toku prošle godine došlo do potpunog prekida svake kontinuirane sportske aktivnosti. "Jedino što se letelo prošle godine, bio je let našeg kolege Branka Stojkovića na Državnom prvenstvu. Jedva smo i to uspeli, samoinicijativno, jer su letelice bile neispravne i neregistrovane, pa je Stojković leteo u avionu koji nam je pozajmio drugi klub", kaže Filko.

Pokrajina je pre dve godine Aeroklubu ponudila ugovor prema kome bi sva imovina čenejskog aerodroma prešla u ruke Pokrajinskog zavoda za sport. Nakon što je Upravni odbor to odbio, sazvana je sednica Skupštine ovog kluba, na kojoj pravo glasa imaju svi članovi. Radio 021 je tada preneo fotografije koje pokazuju omladince Demokratske stranke, mahom iz Vrbasa, koji su pred sednicu učlanjeni u Aeroklub i organizovano dovezeni kako bi na Skupštini podržali novi Upravni odbor.

Najavljivali međunarodni aerodrom, a nemaju ni za struju

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i gradonačelnik Igor Pavličić su tada naveli da ne vide zbog čega nekom smetaju pokušaji da se od čenejskog aerodroma napravi nešto mnogo veće. Ivan Filko kaže da je novo rukovodstvo za dve godine pokazalo koliko zaista ima nameru da napravi međunarodni aerodrom u Novom Sadu. "Prema njihovim najavama, izgladalo je da će na Čeneju napraviti svemirsku stanicu, a ne aerodrom. Koliko su bili ozbiljni, govori činjenica da nisu u stanju da plate struju", navodi ovaj pilot.

Prema Filkovim rečima, sudbina čenejskog aerodroma ide u pravcu uništenja radi lakše prodaje. On navodi da samo pista ne može biti prodata, jer pripada državi, dok ostatak od četiri hektara može da se stavi na doboš.

"Gde ide sve to? Ide se da se to rasproda i da neko stavi pare u džep, eto gde. Pista je prepisana državi, dok će ostatak od 4 hektara hangara i pomoćnih obejakata najverovatnije neko da rasproda", smatra Filko.

Ova stari pilot dodaje da su stari članovi prošle godine pokrenuli inicijativu za upis u registar Ministarstva za sport i omladinu. Pošto nakon tri meseca nisu dobili odgovor od Ministarstva, pokrenuli su spor pred Upravnim sudom Republike Srbije, čija se odluka o sudbini čenejskog aerodroma i dalje čeka. (Miodrag Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Ništa vi...

    08.02.2012 20:05
    Ništa vi ne brinite.
    Evo DS se posle ove vesti zdao da napravi "nešto na aerodromu", iliti preidzbornu prevaru.
    Pa će, tako umesto da asfaltiraju poletno-sletnu stazu (što se ne vidi-ne možeš se slikati baš lako ispred PSS!), da opale neku zgradetinu - ispred koje stave tablu "aerodrom Novi Sad", slikaju se, i onda je izdaju u zakup svom lokalnom tajkunčiću. A aerodrom, i pistu-ko šiša, izbori su prošli
  • medo

    08.02.2012 19:42
    pod ds ne propada samo aerodrom,vec cela zemlja iz dana u dan sve vise i vise...
  • Crni

    08.02.2012 14:39
    Nista novo,svi mi znamo koliko su ovi unistili Srbiju,ali isto tako znamo da ce i aterirati uskoro a to je za Đurđevdan...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti