Znatan porast maloletničke delikvencije

Prošle godine su u Novom Sadu vođeni krivični postupci protiv 1.770 maloletnika, rečeno je na današnjoj konferenciji o radu sa maloletnim učiniocima krivičnih dela.

Prošle godine su u Novom Sadu vođeni krivični postupci protiv 1.770 maloletnika, rečeno je na današnjoj konferenciji o radu sa maloletnim učiniocima krivičnih dela.

Maloletnici su počinili ukupno 290 različitih krivičnih dela, što je povećanje skoro za duplo u odnosu na 2010. godinu. U porastu su izvršenja teških krađa, razbojništava i nasilničkog ponašanja.

U Centru za socijalni rad obavlja se savetodavni rad sa porodicom dece koja su pokazala asocijalno ponašanje, dijagnostika porodične situacije, a stručnjaci centra učestvuju u svim sudskim pretresima i informativnim razgovorima koje obavlja policija.

  • 04.02.2012 22:19
    mislite da je bolje preko
    ako stvarno mislite da je bolje preko izvolite.Ja sam u Svedskoj pola godine i ovde nije bolje,ovde se ubijaju za torbice,patike ili bilo sta.Pedofili i silovatelji su zasticena vrsta a nema kazne za ispod 18 tako i kad neko dete ubije drugo dete roditelji daju neke pare i to je to.Dajte ljudi ovde je nedavno covek otisao na robiju jer je prebio 2 momka koji su mu provalili u kucu i pokusali da siluju njegovu cerku,a oni nista ni dana robije.jedva cekam da se vratim u nas novi sad

  • 04.02.2012 15:36
    To je "nerast" koja se odgaja u ovom jadnom gradu u kojem deca rade sta hoce, a o odraslima da ne govorim. Ali kada ta " nerast " poraste tesko nama.
  • 04.02.2012 08:06
    Pa da onima gore odgovara promenili bi zakon i uveli drastičnije kažnjavanje. Neka objave javno imena svih prestupnika i kazniti ih po Dušanovom zakoniku. Ipak bi se i psihopate zapitale da li da urade nešto ili ne. A i maloletnike kažnjavati dok nisu stekli iskustvo kao maloletni pa posle kao punoletni bili stručnjaci u svom poslu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".