PSG poziva Dinu Vučinić da podnese ostavku: Da pokaže mrvicu javne odgovornosti

Potpredsednik novosadskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Mladen Cvijetić pozvao je danas imenovanu predsednicu Skupštine grada Novog Sada Dinu Vučinić da podnese ostavku.
PSG poziva Dinu Vučinić da podnese ostavku: Da pokaže mrvicu javne odgovornosti
Foto: 021.rs
Cvijetić u saopštenju podseća na izjavu Vučinić da su "Hrvati trajno obolela nacija".
On ističe da to može biti osnov samo za sudski proces i opštu osudu, a ne rukovođenje Skupštinom Novog Sada.
Cvijetić navodi da nju na funkciju na koju je izabrana nije preporučila "blistava politička biografija", niti posebni lični kvaliteti već "nacionalistički karakter" i "bezuslovna poslušnost (premijeru Srbije) Milošu Vučeviću".
 
"Pitam gospođu Vučinić kako će se gotovo četiri hiljade novosadskih Hrvata osećati povodom njenog imenovanja na ovu funkciju, i da li je i njoj normalno to da baš ona vrši tu funkciju, ako uzmemo u obzir da predsednica Skupštine Novog Sada treba da predstavlja oličenje parlamentarizma, poštovanja i uvažavanja različitosti", kaže Cvijetić.
 
Poziva je da "pokaže mrvicu javne odgovornosti", jer govor mržnje prema komšijama i sugrađanima zasigurno ne predstavlja ni kvalitet ni vrlinu, "već samo bezobrazluk, sramotu i ozbiljno ugrožavanje života" hiljada ljudi.
  • Pravnik

    09.08.2024 10:31
    hahaha gde ce ona da podnese ostavku, namestaju joj 12 god.funkcije.Kako je kum odlucio tako ce biti..Dina ostaje hteli vi to ili ne :)
  • Tbd

    08.08.2024 12:55
    Mladen ništa drugo ne ume da radi osim da bude politički aktivista, isto kao i Dina
  • Sale

    07.08.2024 21:20
    Dajte
    Pa to nije tačno, Dina letuje u Hrvatskoj i ništa nema protiv Hrvata.
    Izletelo joj je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti