Petak pred Novosađanima: Predavanja, svirke, filmovi...

Temperatura će u petak prelaziti brojku od 30, a predveče možete da posetite neko dešavanje kojim biste upotpunili dan.
Petak pred Novosađanima: Predavanja, svirke, filmovi...
Foto: 021.rs
Spremite flašice vode, gledajte da ne budete na suncu, a vreme možete da potrošite da nekom događaju u Novom Sadu.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svim najvažnijim dešavanjima u gradu. Pa, počnimo sa prognozom...
Vreme
 
Petak će u Novom Sadu biti topao, a onda će uslediti nekoliko vrelih dana.
 
U petak će biti sunčano, uz temperaturu od 19 do 32 stepena.
Relativno povoljan uticaj biometeoroloških prilika može usloviti smanjenje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Osobama sa srčanim problemima se i dalje savetuje oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje. 
 
Trebalo bi da znate...
 
Obustavljen je saobraćaj u još jednom delu Futoga zbog popravke kolovoza.
 
Saobraćaj je zabranjen u Vojvođanskoj ulici, od Ulice Svetozara Markovića do Ribarske ulice, kao i u Ulici Boška Buhe, u delu ulice od Ulice Svetozara Markovića do Ribarske ulice.
 
Za vreme radova Ulica cara Lazara biće prohodna za saobraćaj.
 
Ovi radovi bi trebalo da budu završeni do petka, 16. avgusta.
 
Takođe, obustavljen je saobraćaj i u Ulici Rade Kondića, od Prvomajske do Rumenačke ulice u Futogu. Ovi radovi će se izvoditi do 17. avgusta.
 
Delovi Novog Sada i Futoga u petak neće imati struje.
 
NOVI SAD
 
Đorđa Mikeša 18-42, 15-43, od 7.30 do 8.30 časova
 
Šafarikova 9-39, 8-10, Njegoševa 15, od 8.30 do 9.30 časova
 
Novosadski put 142-184, Mačvanska 2-29, Suvoborska 2-10, Somborska 33-53, Petefi Šandora 182-196, od 10 do 13 časova
 
FUTOG
 
Deo naselja od pijace do crkve, Dunava i Ulica Rde Kondića, od 8 do 13.30 časova
 
Železnička salaš (Kudeljara), Sonje Marinković od Moše Pijade prema groblju, od 9 do 12 časova
 
Obratite pažnju i na radove i izmene:
 
- Zbog radova zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Stevana Hristića, od broja 9 do blokovske saobraćajnice na Futoškom putu, kao i u blokovskoj saobraćajnici kod objekta na Futoškom putu broj 18-18b. Ulica Stevana Dejanova iz smera Ulice Svetozara Ćorovića je "slepa" ulica. Planirani rok za završetak radova je 10. septembar. 
 
- Rekonstruišu se vrelovodni šahtovi na Bulevaru oslobođenja kod brojeva 78 i 93. Na biciklističkoj stazi i na parkingu kod Bulevara osobođenja između brojeva 78 i 93 izmenjen je režim saobraćaja. Planirani rok za završetak radova je 6. septembar. 
 
- Saobraćaj je obustavljen u Ulici Vuka Karadžića u Futogu, na deonici od Braće Bošnjak do Ribarske ulice, zbog popravke kolovoza. Ovi radovi će trajati do 14. avgusta.
 
- Do subote, 10. avgusta zabranjen je saobraćaj u Ulici Miroslava Antića u Futogu, u delu od Ulice cara Lazara do Novosadske ulice, kao i u Ulici Svetozara Miletića, od Industrijske do Ulice cara Lazara.
 
- Za saobraćaj je zatvoren deo Grmečke ulice u Futogu, od Ulice Rade Kondića do Pionirske, kao i deo Romanijske ulice, od Grmečke do Ulice Branka Radičevića. Takođe, saobraćaj je zabranjen i u delu Krajiške ulice, od Industrijske do Ulice Branka Radičevića. Ova izmena važiće do 10. avgusta.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je u Ulici Feješ Klare zbog popravke kolovoza. Radovi se izvode od Rudničke ulice do Bulevara patrijarha Pavla i to u tri faze. Prva faza obuhvata deo od Rudničke do Kotorske ulice, gde je sada obustavljen saobraćaj. Ova faza trajaće do 15. avgusta.
 
- Rekonstruiše se vrelovod u Ulici Pavla Papa kod broja 7, a za vreme radova zauzeti su parking i jedna saobraćajna traka uz navedeni objekat. Rok za završetak ovih radova je 26. avgust. 
 
- U toku je izgradnja vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Jaše Ignjatovića 6B, zbog čega je do 19. avgusta onemogućeno parkiranje vozila ispred pomenutog objekta.
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovodnog šahta, za vreme radova za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije zauzeta je krajnja desna saobraćajna traka ispred objekta broja 4 na Bulevaru Mihajla Pupina. Ova izmena će važiti do 18. septembra.
 
- Zbog izgradnje magistralnog vrelovoda i priključaka zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Ive Andrića. Radovi se izvode na prelasku Ulice Iva Andrića naspram objekta 7-9, u zoni raskrsnice sa Ulicom heroja Pinkija. Iz smera Ulice heroja Pinkija zabranjeno je desno skretanje u Ulicu Iva Andrića. Iz smera Ulice cara Dušana u Ulici Iva Andrića obavezno je skretanje desno u Ulicu heroja Pinkija. Iz smera Ulice narodnog fronta Ulica Iva Andrića je slepa, ali je omogućen ulazak i izlazak vozila na lokalnu saobraćajnicu kod objekta 9-11. Ova faza radova trajaće do 30. jula, a sve faze zajedno do 31. avgusta.
 
- Zbog nastavka rekonstrukcije vrelovoda u bloku Avijatičarske i Pančevačke ulice izmenjen je režim saobraćaja. Radovi se izvode u blokovskom delu Pančevačke ulice, od Ulice Vase Miskina do Ulice Nikole Mirkova, a oni podrazumevaju i rekonstrukciju vrelovodnih priključaka za objekte na Rumenačkom putu 17-19 i 27-29. Pančevačka ulica je otvorena za saobraćaj, a zabranjen je saobraćaj i ukinut parking u blokovskoj saobraćajnici u gorepomenutom delu Pančevačke ulice. Rok za završetak radova u ovoj fazi je 30. avgust.
 
- Privremeno je zabranjen saobraćaj u Fruškogorskoj ulici kod broja 16 zbog izgradnje i rekonstrukcije kanalizacione mreže. Ova izmena će važiti do 15. avgusta.
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovoda u bloku od Ulice Branimira Ćosića do Bulevara kralja Petra I 59, izmenjen je režim saobraćaja u fazama: U prvoj fazi, za vreme radova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen u delu Majevičke ulice, od raskrsnice sa Ulicom Branimira Ćosića do objekta u Ulici Majevička 2. U drugoj fazi radova u delu Ulice Branimira Ćosića, od Majevičke ulice, do raskrsnice sa Bulevarom kralja Petra I, biće obustavljen saobraćaj u desnoj kolovoznoj traci, te će se saobraćaj odvijati dvosmerno u levoj kolovoznoj traci. Planirani rok završetka radova po svim fazama je 3. septembar.
 
Gde ići?
 
Predavanje "Unutrašnja inspiracija: Sava Sekulić i Ilija Bosilj" održaće se u petak, u 19 časova u Galeriji Matice srpske.
 
U Američkom kutku se puštaju filmovi "Kum" Frensisa Kopole i "Ptice" Alfreda Hičkoka.
U Domu vojske na keju od 21 čas "Full paket Mumina" u sklopu "Leto u bašti Doma vojske".
 
"Paris Swing Trio Night" sviraju u "Kafa & Kafa" od 21 čas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti